El xató ha arribat a les escoles

20 de febrer de 2019


Els tallers per aprendre a fer xató són una iniciativa de l’Associació d’Hostaleria i Comerç de Cubelles que els va iniciar ara fa 16 anys

Taller de Xató a l'escola Charlie Rivel (cliqueu sobre l'enllaç)

Els 175 alumnes de 5è les tres escoles de Cubelles (Charlie Rivel, Vora del Mar i Mar i Cel ) tornen a ser els protagonistes dels tallers de xató que imparteixen professionals del sector a través de l’Associació d’Hostaleria i Comerç de Cubelles. Els tallers per aprendre a fer xató a les escoles són una iniciativa de l’Associació d’Hostaleria i Comerç de Cubelles que els va iniciar ara fa 16 anys, i compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Cubelles.

 

Enguany, Ràdio Cubelles ha estat present als tallers de l’escola Charlie Rivel. Vestits amb davantals, amb el morter i els ingredients sobre la taula els infants de 5è de l’escola Charlie Rivel han aprés aquest dimecres a la tarda a fer un dels plats típic, el xató. La majoria dels infants entrevistats han reconegut que ha estat la primera vegada que provaven el xató. Al llarg de la conversa han explicat en què s’han trobat alhora de preparar la salsa.  

Un grup de persones hi col·laboren, des de cuiners de restaurants locals fins a antigues mestres xatonaires de la vila que traslladen els coneixements de l’art de fer xató a les noves generacions. La Pepi, esposa de qui va ser el president de l'AHCC, Enric Perelló ha destacat la importància de seguit impulsant aquests tallers a les escoles.

Carles Fuster, nou president de l'AHCC parlava d'aquests tallers de fer xató.

Un cop acabat el taller, els infants s’han emportat una mostra del xató fet a l'escola cap a casa perquè la família el pugui tastar. D’aquests tallers es nodreix el concurs infantil de la Xatonada popular de Cubelles. De fet, aquest dia del concurs, els participants hauran de portar els ingredients, el morter, la mà de morter i els estris per elaborar el XATÓ (ganivet, cullera, un drap de cuina i paper de cuina) i les ganes de passar una bona estona fent un dels plats més típics del nostre territori. 

 


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles