Els serveis d’informació turística de Cubelles van atendre 7.879 persones el 2018

4 de febrer de 2019


Més d’un 60% de les persones ateses eren de fora del municipi. En comparació amb l’any anterior s’ha registrat un descens de quasi un 3%.

Ràdio Cubelles ha tingut accés a la memòria de turisme de l'Ajuntament de Cubelles. Segons les dades recollides per les oficines de turisme, en total es van atendre 7.879 persones el 2018. Una de les diferències en comparació amb el 2017 és que el 2018 el punt d’atenció de la Platja va estar tancat durant la Setmana Santa i que en total ha obert menys dies que l’any anterior. Això ha fet que en el còmput anual, el Punt d’informació de la platja hagi atès un 30% menys de persones aquest 2018 en relació al 2017. En canvi, a l’Oficina Municipal de Turisme, ubicada al Castell, l’increment de visites ha estat d’un 23%. En conjunt són un 3% menys de persones ateses que al 2017. 

 

Pel que fa a l’origen de les persones que han passat per les oficines de turisme cubellenques, hi ha un percentatge elevat de gent provinent de Cubelles mateix (37,5%), seguit de visitants de les comarques de l’àrea metropolitana, especialment el Barcelonès (25,5%), i es nota una presència més alta que la resta en gent provinent de les comarques de l’Alt Penedès (82 visitants), l’Anoia (45 visitants) i el Bages (77 visitants), les comunicades per l’eix diagonal C15. Els visitants catalans de fora del Garraf superen el 41% del total.

 

D’entre les persones de fora de l’Estat Espanyol destaquen els provinents de l’Estat Francès, que suposen més d’un 6% del total de visitants (491 persones) i, en menor mesura, els nascuts al Regne Unit (98 persones). En conjunt, els atesos provinents de fora de l'Estat sumen un 12,3%.

 

 

En el cas de les consultes més freqüents, la programació de les festes majors i activitats familiars són les més demanades.

 

 

La regidoria de turisme es planteja com a reptes de futur la millora de la informació turística de Cubelles a Internet i la creació d'unes oficines de turisme més grans que les actuals.

 

Entrevista a Imma Laborda, tècnic de turisme de l'Ajuntament (cliqueu l'enllaç)


  • oficina-turisme-poble (1).jpg
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles