La Diputació de Barcelona ha elaborat un estudi per rehabilitar les botigues del Castell de Cubelles

16 de gener de 2019


La proposta de rehabilitació contemplaria la possible ubicació de l’Oficina de Turisme o la creació d’un petit museu.

L'Ajuntament de Cubelles ha rebut aquest dimecres una delegació del departament de Patrimoni de la Diputació de Barcelona.  En la trobada els tècnics, encarregats de la rehabilitació del Castell de Cubelles, han presentat un estudi per a la recuperació de les botigues del Castell. Aquest estudi va ser una petició del govern municipal per tal de valorar la situació dels edificis situats al carrer del Dr. Juncà.

El regidor de Patrimoni Local de l'Ajuntament de Cubelles, José Manuel Ardila ha explicat que, entre les propostes de rehabilitació, hi ha la possibilitat d'obrir un accés a la part posterior del Castell on es podria ubicar un pati que permetria un nou accés a l'edifici. Això suposaria l'enderrocament d'una ampliació feta posteriorment i annexa a les botigues.

Pel que fa a l'edifici de les botigues la proposta de rehabilitació contemplaria la possible ubicació de l'Oficina de Turisme o la creació d'un petit museu.

En la part econòmica, el pressupost de rehabilitació estaria al voltant dels 350.000€ depenent dels usos que finalment si destini. Aquest cost l'hauria de fer front l'Ajuntament en un primer moment per després poder acollir-se a les diferents subvencions de la Diputació.

Ara el govern haurà de decidir quin és el futur d'aquest edifici per tal d'enllestir un projecte definitiu per a la rehabilitació de les botigues del Castell.


  • Botigues Castell Cubelles
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles