Sanció de 2.600€ per tenir dos pit bulls en males condicions, sense llicència ni assegurança

12 de desembre de 2018


A part de la via administrativa, la Policia Local també va posar el cas a disposició judicial per un possible delicte de maltractament i abandonament animal.

Un veí de Cubelles ha estat sancionat per l'Ajuntament amb uns 2.600 euros de multes per diverses infraccions de l'ordenança de tinença d'animals domèstics. L'Ajuntament el multa per tenir dos gossos potencialment perillosos en males condicions, sense llicència i sense assegurança. A part de la via administrativa, la Policia Local també va posar el cas a disposició judicial per un possible delicte de maltractament i abandonament animal que podria tenir conseqüències penals.

 

La denúncia arrenca ara fa un any, a finals de novembre de l’any passat. Dos agents de la Policia Local alertats per un veí es van trobar que al carrer de Picasso hi havia dos gossos pit bull amb signes evidents d’abandonament i desnutrició. Amb una inspecció ocular els agents van comprovar que els gossos venien d'una casa amb la porta forçada on no hi tenien ni aigua ni menjar ni aixopluc. També hi van observar restes d’excrements escampats pels accessos i pels passadissos. A més, els animals tenien ferides al cos. En aquell moment, la Policia Local va activar el servei del Centre d’Acollida d’Animals Domèstics (CAAD), que se’ls van quedar en custodia. El mateix dia a la tarda, el propietari dels gossos es va presentar a la Policia Local, on va rebre la denúncia amb un termini de 20 dies per presentar la documentació dels animals.

 

Pocs dies després, la policia va rebre un informe veterinari del CAAD que deixava constància de la situació dels gossos i confirmava el seu estat d’abandonament, que patien leishmaniosis, i que aquesta malaltia no estava ni diagnosticada ni tractada pel seu propietari.

 

Un cop transcorreguts tots els terminis, aquest mes de desembre l’Ajuntament ha acabat imposant diverses multes al mateix veí que sumen més de 2.600 euros. L'últim pas d'aquest tràmit serà l'aprovació en el proper ple municipal.

 

La sanció de 2600€ correspon a quatre infraccions greus per mantenir els animals en instal·lacions inadequades i per no tenir contractada una assegurança de responsabilitat civil; i dues infraccions molt greus per tenir gossos de races potencialment perilloses sense llicència. La Policia Local encara li atribueix dues infraccions greus més, però les sancions corresponents en aquest cas han quedat suspeses fins que no hi hagi una sentència de la via penal oberta per un possible delicte d'abandonament i maltractament animal.


  • comissaria-policia-local.jpg
  • policia local cubelles.jpg
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles