Un grup de joves de la comarca representaran l'obra de teatre "Casa" a l'Institut Cubelles

10 de desembre de 2018


L'acció teatral sobre les persones refugiades es portarà a terme aquest dimecres i estarà adreçada a l'alumnat de 4t de la ESO

Una vuitantena d'alumnes de 4t de la ESO de l'institut Cubelles gaudiran dimecres de l'obra teatral "Casa" sobre les persones refugiades. Primerament, veuren representada aquesta obra teatral; i després participaran d'un debat sobre el tema.

 

L’acció teatral “Casa”, ha estat creada per un grup de joves de la comarca, que a principis del mes de desembre van iniciar una gira de presentacions pels municipis del Garraf.

 

“Casa” explora la situació de les persones refugiades des de diferents punts de vista: les creences infantils enfrontades amb la realitat, la doble moral de l'Europa fortalesa, els diferents posicionaments entre els membres d’una família, el testimoni d’una jove siriana, la natura i el canvi climàtic com a nous desencadenants de les migracions i el tràfic lucratiu d’armes. Joana Galingo és la tècnica de Cooperació del Consell Comarcal.

De moment, l’acció teatral s’ha dut a terme a l’Escola El Morsell d’Olivella (1 de desembre); l’Institut Alexandre Galí de Les Roquetes – Sant Pere de Ribes (3 de desembre); i a l’Institut El Vinyet de Sitges (5 de desembre). Aquest dilluns 10 de desembre, hi haurà una representació oberta a tothom al Foment Vilanoví de Vilanova i la Geltrú, a les 19:30 h. Mentre que la gira es tancarà aquest dimecres 12 de desembre a l’Institut Cubelles.

 

Joana Galindo ha explicat com ha funcionant la gira d'aquesta acció teatral que acaba amb un debat sobre el tema.  

 

L'acció teatral es va crear en el marc del curs de teatre social, que impulsa el Consell Comarcal del Garraf amb el suport de la Diputació de Barcelona i la coordinació de l’Aula d’Activitats Teatrals Tracart. Els textos de l’obra van sorgir del material generat pels propis participants del curs de teatre social, amb el treball fet amb diferents llenguatges escènics.

 

La dramatúrgia també inclou textos de la novel·la “Llàgrimes de sal” de Lidia Tilotta i Pietro Bartolo, i del poema “Refugiats” de Brian Bilston. “Casa” es va estrenar el passat mes d’abril al Teatre Principal de Vilanova i la Geltrú en motiu del Dia Internacional del Teatre.


  • LA CASA.jpg
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles