L'Ajuntament fa balanç de la Setmana del Consum Responsable

4 de desembre de 2018


Una setantena de persones participen del taller artesanal de sabó als antics safareigs; els escolars reben educació en consum; i des del mercat de divendres uns actors escenifiquen situacions quotidianes entre consumidors i venedors

Entrevista a l'Imma Laborda, tècnica de Consum de l'Ajuntament (cliqueu sobre l'enllaç)

L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) de l’Ajuntament s’ha mostrat satisfeta de l’acollida ciutadana que ha tingut la Setmana del Consum Responsable.

Una de les accions dutes a terme ha estat a les escoles. Els escolars han participat d'uns tallers sobre l'educació en consum amb l'objectiu que de ben petits aprenguin la responsabilitat i els drets i deures que tenen com a consumidors.

 

Un dels tallers que ha tingut més èxit ha estat “Oh la Joguina no Juga”. A través d'un taller pràctic, els de P5 s'han iniciat al món del consum i han pogut conèixer els seus primers deures i drets com a consumidors. En canvi, per causes alienes a l’organització, no es van poder impartir alguns dels tallers programats com ara el taller “De l’escola al centre comercial”, que anava adreçat a l’alumnat de 6è. També, a causa de la vaga escolar, tampoc es va poder impartit a totes les escoles el taller “Un forat al moneder”, adreçat a l’alumnat de 3r. L’organització ha anunciat que els tallers afectats es tornaran a reprogramar.

 

Una altra de les activitats de la Setmana del Consum Responsable ha estat el taller “Posa’t al dia”. En aquest cas, uns actors van obrir una “paradeta” al mercat setmanal de divendres; i, de forma dinàmica i divertida, van escenificar situacions quotidianes entre consumidors i venedors. Aquest taller ofert per la Diputació de Barcelona ha estat una de les novetats de la Setmana del Consum Responsable; i per a Cubelles també ha estat una prova pilot.

 

Finalment, més d’una setantena de persones han participat del taller artesanal de sabó de rentar roba als antics safareigs que va impartir un grup de voluntàries de Cubelles. Les antigues usuàries dels safareigs van ensenyar a realitzar sabons utilitzant tècniques tradicionals i actuals. Durant aquest taller es van treballar alternatives al consum i a la generació de plàstic.

 

Al finalitzar, els participants es van endur una petita mostra de sabó artesanal realitzat al taller.  Els sabons sobrants es podran adquirir per la Fira de Nadal com a donatiu per la Marató de Tv3.

 

Aquest primer taller de sabó realitzat dins la setmana de consum responsable ha agradat tant que des de l’Ajuntament no es descarta que es programin nous tallers similars al del dia 1 de desembre al mateix espai dels safareigs municipals.


  • Setmana consum responsable a les escoles.jpg
  • Setmana consum responsable- posa't al dia.png
  • Setmana consum responsable- taller sabó als safareigs.png
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles