Cubelles pendent de la Mancomunitat i FCC per poder canviar el sistema de recollida de la brossa

5 d'octubre de 2018


El regidor de Medi Ambient, Josep Ma. Hugué lamenta que la sol·licitud de l’Ajuntament ha coincidit amb el final del contracte de concessió. El canvi en el sistema de recollida encarirà el servei en 300.000 anuals.

El govern local ha sol·licitat a la Mancomunitat el canvi en el sistema de recollida d'escombraries al municipi, tal com es va aprovar en un ple municipal la primavera passada. A hores d'ara, les dificultats són administratives ja que la petició de Cubelles ha coincidit amb el tram final del contracte de FCC, l'empresa concessionària del servei. Com que el canvi de Cubelles suposa una inversió en contenidors i camions nous, en aquests moments està pendent d'acabar de lligar totes les parts. En tot cas, el canvi suposarà un encariment de la recollida de la brossa d'uns 300.000 euros anuals.

El regidor de Medi Ambient, Josep Maria Hugué confia que abans que s’acabi la legislatura ja es podrà començar a canviar aquest sistema. Des del punt de vista del govern local, el canvi ha de servir per millorar la recollida de la brossa i començar a assolir els nivells de recollida selectiva que es marcaran els propers anys. Actualment Cubelles aconsegueix recollir de manera separada un terç de tots els residus i pot arribar a reciclar un 20% del total de la borssa que es genera a la vila. La UE i l'Agència de Residus de Catalunya han marcat l'objectiu que s'ha d'arribar al 60% de recollida selectiva efectiva a partir del 2020.

D’altra banda, Josep Maria Hugué, regidor de Medi Ambient, també assenyala els problemes per poder absorbir l’augment de residus dels mesos d’estiu.

 

Al ple del mes de febrer es va aprovar encarregar un estudi sobre com s'hauran de col·locar les estacions de contenidors del sistema de recollida nou. Pel que fa a les dades de residus municipal, Cubelles ha millorat durant el 2017 unes dècimes el percentatge de residus que se seleccionen per separat del rebuig, que són aproximadament un terç del total. Tanmateix, una part important dels quilos recollits en els contenidors selectius no es corresponien amb la fracció que tocava i això fa que la xifra final dels residus que es poden tractar per separat baixi fins a un 20% aproximadament


  • Contenidors 2
  • Contenidors 1
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles