Torna el projecte Onada

3 d'octubre de 2018


L’Institut Cubelles i l’Ajuntament reactiven el programa educatiu de formació integrada dirigit al col·lectiu d’alumnes amb risc de fracàs escolar que ja s'havia portat a terme el curs 2011-2012

Una desena d’estudiants de 3r de la ESO de l’institut Cubelles participaran del projecte Onada, un programa educatiu que va néixer amb la voluntat de donar resposta als i les alumnes amb escasses expectatives d’èxit en els termes d’acreditar l’ESO. Per resoldre aquestes disfuncions, el programa Onada proposa dur a terme un programa educatiu de formació integrada dirigit al col·lectiu d’alumnes amb risc de fracàs escolar.  En aquest sentit, a través del programa es redefineixen les accions formatives que rebrà l’alumnat que hi prengui part amb l’objectiu que estiguin adaptades a les necessitats d’aquest joves.  D'aquesta manera, el jove realitzarà una part de la seva jornada escolar a la preparació de matèries acadèmiques a l’institut i l'altra a la preparació més pràctica que estarà dirigida a millorar les habilitats socials i d’inserció en contacte amb el món del treball. D’aquesta manera, l’Ajuntament i l’institut Cubelles reactiven el projecte Onada que s’havia portat a terme el curs 2011-2012.

Sònia Ruíz, directora de l’Institut Cubelles ha explicat que de l’institut Cubelles hi prendran part una desena d’alumnes.

L’acord preveu que l’alumne dedicarà 14 hores setmanals en estades a empreses i/o institucions que permetran als joves adquirir hàbits de conducta per al món del treball, així com altres competències necessàries per a la seva inserció laboral.

Els joves participants del projecte Onada començaran els propers dies la seva estada a diverses empreses locals i en diferents serveis municipals.


  • institut cubelles
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles