Prop d'una trentena de gegants van omplir diumenge la plaça de la Vila

31 de juliol de 2018


Els gegants de Cubelles, l'Abdó i l'Assumpta, que commemoraven els seu 60 aniversari, acompanyats del gegantó d’en Charlie Rivel van ser els amfitrions de la 34a trobada de gegants

34a Trobada de Gegants Cubelles (1).jpg

 

Prop una trentena de gegants de les onze colles geganteres de tot Catalunya han participat de la Trobada de gegants de Cubelles dins la programació de la festa major Petita de Cubelles. Hi van participar colles d’arreu del territori català: Les Borges Blanques, l’Hospitalet de Llobregat Drac d’Or, Vilanova i la Geltrú, la Florida capgrossos, la Vall de Sitges, Sant Josep l’Hospitalet Llobregat, els gegants de la Marina, Colla Estimem els gegants, la colla nostra de Huesca, el Llúpol del Cubell i els gegants de Cubelles (Abdó, Assumpta i el gegantó Charlie).

 

La 34a trobada de gegants va començar a la plaça dels Pobles d’Espanya i, després de fer un recorregut per diferents carrers del centre de la Vila, va acabar el cercavila a la plaça de la Vila, on van realitzar les ballades finals.

 

Els gegants de Cubelles, l'Abdó i l'Assumpta, que commemoraven els seu 60 aniversari, acompanyats del gegantó d’en Charlie Rivel van ser els amfitrions de la 34a Trobada de gegants. Amb la presència de dues colles que s’estrenaven a la Trobada de Gegants, els assistents van poder apreciar alguna figura històrica, com ara el capellà de la colla vinguda d’Osca, o el ja tradicional ball de l’escurçó negre del Charlie Rivel.

 

El cubellenc Joan Pujol, que va ser durant uns anys geganter i també president de l’Agrupació, va ser l’encarregat de presentar l’acte. Escoltem un dels moments d’aquesta presentació on Joan Pujol apuntava la procedència i història dels gegants participants a la ballada.

Diferents balls al toc de  tambors i de gralles van acompanyar el ball dels prop de 30 gegants a la trobada.

La Trobada es va tancar amb el lliurament d’un record a les diferents colles participants, en una acte que va tancar una ballada conjunta al toc de les gralles dels temes  gener, febrer i passi-ho bé.  La ballada final va donar lloc al tradicional sopar de germanor i les havaneres.

 

La regidora de Cultura, Ester Pérez ha fet un bon balanç de la 34a Trobada de gegants de Cubelles, qui agraïa la col·laboració tant del personal tècnic organitzatiu de la festa com dels voluntaris que hi han col·laborat.


  • 34a Trobada de Gegants Cubelles (1).jpg
  • 34a Trobada de Gegants Cubelles (2).jpg
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles