Tot a punt per la cinquena edició de la Festa Pirata

20 de juliol de 2018


Des d'aquest divendres i fins diumenge, la gent trobarà al passeig Marítim una proposta de lleure i comerç de temàtica pirata adreçada especialment al públic familiar

Banner Festa Pirata 2018

 

Entrevista a Raül Mudarra, regidor de Comerç, Turisme i Fires (cliqueu l'enllaç)

Dani González i Marc Balanza (cliqueu l'enllaç)

 

La Festa Pirata arriba a la seva cinquena edició. Es celebrarà del 20 al 22 de juliol i aplegarà prop d'un centenar de parades, al Passeig Marítim (entre el carrer de les Roses a l'Av. Mediterrani). Seguint la pauta de la Regidoria de Turisme, Comerç i Fires es pretén conjugar esdeveniments i actes en favor de la promoció del comerç local, especialment de la restauració.  És una oportunitat per posar en valor la recuperació històrica de la vila, rememorant fets històrics pocs coneguts de la història de Cubelles, com va ser l'atac dels pirates musulmans el 3 d’agost de 1585, que va tenir com a conseqüència la mort de dos cubellencs, pare i fill, a la casa de la Torre del Prat de Cubelles (actualment la casa del fortí).

 

El cartell d'aquesta 5a edició ha estat realitzat per la coneguda il·lustradora Pilarín Bayés. El cartell reprodueix els fets històrics del 16 de setembre de 1610, quan la flota catalana composada per les galeres de la Generalitat, va apressar dos vaixells barbarescos davant de la costa de Cubelles, fent prop de 40 captius i s’alliberen captius cristians al rem.

 

Arran de l'èxit de l'edició anterior, es repeteix la ubicació al Passeig Marítim que pretén, d’una banda, aconseguir una configuració en format rambla de la Fira; i de l’altra, afavorir al sector de la restauració del Barri Marítim.

 

Enguany, la Festa Pirata es reformula i redimensiona, comptant amb un campament Pirata, una zona de lluites i espectacles, o un racó magrebí. En aquesta ocasió hi haurà l'actuació del grup gallec "Gaeloc Xeme" i  la participació de l'escola de corsaris. A més, de tallers d'encunyació de la moneda de Cubelles, activitats gratuïtes i atraccions per a la canalla (vaixell pirata i carrusels), espectacles de teatre i lluites pirates (a càrrec de l’Associación Napoleonica Valenciana), espectacles de dansa i foc (a càrrec de la Fada Verda). Tot acompanyat d'un gran mercat pirata d'artesania i menges de tot arreu.

 

Durant aquests tres dies la gent trobarà una proposta de lleure i comerç de temàtica pirata, adreçada especialment al públic familiar: parades d’artesania, atraccions i activitats per la canalla, animació i teatre musical itinerant, tallers, cercavila, concerts i moltes sorpreses per a tota la família. I si el temps no ho impideix, la programació inclou un desembarcament a Cubelles que està previst per dissabte 21 de juliol, a les 21.30 h, a la Platja Llarga.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles