Endesa farà servir un sistema d’enderroc de la xemeneia amb màquines robotitzades

11 de juliol de 2018


L'empresa preveu que el mes de novembre la xemeneia ja haurà desaparegut.

Endesa farà servir un sistema d’enderroc de la xemeneia amb màquines robotitzades. Aquest tipus de tecnologia no s’havia fet servir mai fins ara a Catalunya, prové d’Alemanya i ha estat utilitzada per desmuntar un centenar de xemeneies arreu del món, principalment a Europa. Segons ha avançat Fernando Jover, director de les obres, una màquina robotitzada amb mitjans mecànics anirà picant el formigó de la part exterior de l’estructura.

Per la seva banda, l’alcaldessa Rosa Fonoll ha reconegut que la xemeneia ha estat un símbol per molta gent de Cubelles, per alguns un símbol positiu i per d’altres negatiu. En tot cas, segons l’alcaldessa Fonoll la desaparició de la central és un progrés pel municipi.

Segons els responsables de les obres, el vent i la pluja són un risc quan s’han de fer feines en alçada com les de la xemeneia i aquest hivern i primavera han patit endarreriments per aquesta causa. Fernando Jover, director de les obres, preveu que el mes de novembre ja haurà desaparegut pràcticament tota la xemeneia i a finals d’any l’edifici central.

Des d’Endesa també han destacat que les primeres setmanes es veurà una desaparició ràpida de la xemeneia però que un cop s’arriba al tros ample i més reforçat, les feines seran més lentes.

Paral·lelament, els dipòsits de combustible ubicats al peu del puig de Tiula ja estan desmuntats des de fa setmanes. A la zona marítima, a la dàrsena de la marina, Endesa no té previst fer cap canvi, de manera que siguin les administracions les que decideixin quins usos podrà tenir a partir d’ara. El calendari previst és que a l’any 2020 es donin per acabades les obres de desmantellament de la tèrmica i ja només quedi un gran solar buit a la zona.


  • Foto dron.jpg
  • TÈRMICA XEMENEIA.jpg
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles