Ja estan instal·lats els primers punts de recàrrega per cotxes elèctrics a Cubelles

30 de juny de 2018


L’Ajuntament està pendent d’aconseguir la connexió definitiva a la xarxa de llum per posar-los en funcionament.

Els primers punts de recàrrega de vehicles elèctrics que hi haurà a Cubelles ja estan instal·lats. L'únic tràmit pendent és la connexió amb la xarxa de subministrament elèctric tal com ha confirmat el regidor de Medi Ambient, Josep Ma. Hugué, en declaracions a Ràdio Cubelles.

Les obres d’instal·lació de l’estació han tingut un cost de poc més de 30.000 euros i els punts de recàrrega ja es poden veure a tocar de la benzinera del cantó de mar de l’avinguda de Catalunya. Són dues caixes amb dues connexions cadascuna que permetran servir a quatre vehicles simultàniament. El model de càrrega serà semiràpida, amb un topall màxim de càrrega de 30 minuts.

El preu mitjà de les càrregues per usuari es calcula entre els 3 i 4 euros, de manera que la inversió anual es xifra en uns 5.000 euros que aniran a càrrec de l’Ajuntament fins l’any 2020. Tal com ha explicat el regidor de Medi Ambient, Josep Maria Hugué.

Actualment, a Cubelles hi ha un parc mòbil censat d’uns 6.500 vehicles, dels quals, 36 estan acollits a la bonificació del 75% de l’impost local sobre vehicles de tracció mecànica de zero emissions. La instal·lació dels punts de recàrrega per vehicles elèctrics és una de les accions locals per l’energia sostenible que s'han presentat aquest dimecres al vespre.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles