L'Institut Cubelles dóna a conèixer les dades definitives un cop feta l'assignació de places al centre

15 de juny de 2018


Els centres de primària i de secundària formalitzaran aquest mes de juny els tràmits de matriculació

Resultado de imagen de Institut Cubelles

 

L’institut Cubelles ha donat a conèixer les dades definitives un cop feta l'assignació de plaçes al centre.  Així, l'institut Cubelles ha assignat les 84 places ofertades a 1r de la ESO, malgrat haver rebut més d’un centenar de sol·licituds. Segons ha explicat la directora de l’institut Cubelles, Sònia Ruíz, "entre els dos instituts; el Cubelles i Les Vinyes, s’han cobert totes les places ofertades de 1r de la ESO.

A partir d’aquí, les xifres de ràtio per aula podrien variar, segons les inscripcions que es produeixin fora de termini aquest estiu o les repeticions de 1r que hi puguin haver al setembre". Així la ràtio per aula podria variar d'aquí al mes de setembre quan comenci el nou curs escolar.  Sònia Ruíz ha explicat que "en aquests moments la ràtio per aula rondaria entre 29 i 31, una xifra que pot variar al setembre, segons quedin les repeticions i les inscripcions que arribin fora de termini".

Pel que fa a tot l’alumnat inscrit a Cubelles, el 60% s’ha preinscrit a l’institut Cubelles. Un any més, el gruix de la matrícula a l’Institut Cubelles s'ha concentrat a 1r de la ESO. En aquest sentit, Sònia Ruíz apunta que "aquestes xifres altes a 1r de la ESO ens fan veure que estem fregant, tant aquest any com el vinent, en la necessitat d’un quart grup".

De les persones que han presentat preinscripció a l’institut Cubelles, però que han quedat més enllà de les 84 places que s'han assignat al centre, aquestes persones han passat a la seva segona opció, que majoritàriament ha estat Les Vinyes. Un cop assignades les corresponents places a l'Institut Cubelles i a Les Vinyes, la demanda a 1r de la ESO supera també l’oferta de places de Les Vinyes.

Pel que fa a les dades que ha obtingut l’institut Cubelles a 1r de la ESO ha seguit la mateixa tendència dels anys anteriors. En quant al batxillerat, el centre ha tingut una preinscripció d’una cinquantena d’alumnes, procedents majoritàriament dels dos instituts de Cubelles, però també de fora de la vila.

Un cop s’ha fet pública les llistes definitives, s'estableix tant un període de reclamació com de matriculació.  Sònia Ruíz ha recordat que al setembre, un cop se sàpiga com queden definitivament els grups de 1r de la ESO, després del recompte de repetidors un cop realitzades les avaluacions del setembre; la llista d’espera de les persones que ara no han obtingut plaça ara al Juny, podria corre una mica, i al Setembre podria acabar tenint una plaça al nostre centre.

Els centres de primària i de secundària formalitzaran aquest mes de juny els tràmits de matriculació.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles