Continuen les feines de restauració a Can Travé

7 de juny de 2018


Ara s’estan protegint les pintures del sostre de la biblioteca per poder fer-la servir de magatzem mentre es treballi a la resta de l’edifici

070618 CASA TRAVÉ PINTURES MEDALLONS 3.jpg

 

Aquest dijous s'han iniciat els treballs de protecció de les pintures dels medallons situats al sostre de l’antiga biblioteca de mitologia clàssica Casa Travé. En total són 7 medallons (de 2x2m) amb pintures a l’oli. Amb aquesta acció es vol protegir les pintures col·locades a l'interior dels medallons de cara a les futures obres que s’han de realitzar dins la casa. L'objectiu és que aquests medallons quedin protegits de les futures obres que es realitzin en aquest espai, perquè no els afecti ni la pols, ni la humitat ni  la llum. De fet, "en aquest espai està prevista una intervenció per temes d’humitats i preparació de les parets, en vista a que aquest espai sigui utilitzat com a sala d’emmagatzematge I per això, és necessari fer la protecció d’aquests medallons", ha explicat l'arxivera municipal, Núria Jané.

 

 

 

Cal recordar que aquesta empresa ja ha fet altres treballs a la casa. L'extracció d'urgència per motius de conservació de les pintures instal·lades a l’entrada de la casa, així com la resta d’escenes, que estaven ubicades a la torre rodona del primer pis. Aquests papers pintats formen part d'un mural anomenat "Escenes de l'Amèrica del nord". I ara, l’empresa  TdART, és la responsable d’aquests nous treballs de protecció d’aquests medallons.

La restauradora  i conservadora d'obres d'art i patrimoni Mia Marsé, que és la codirectora de l'empresa TdART, és la responsable d’aquests nous treballs. Ha explicat quin és el sistema que realitzaran per protegir els medallons.

Si no hi ha cap entrebanc, els treballs de protecció de les pintures dels medallons podrien acabar-se en tres o quatre dies. 


  • 070618 CASA TRAVÉ PINTURES MEDALLONS 1.jpg
  • 070618 CASA TRAVÉ PINTURES MEDALLONS 2.jpg
  • 070618 CASA TRAVÉ PINTURES MEDALLONS 3.jpg
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles