Les escoles comencen avui les proves de sisè de primària

8 de maig de 2018


Per primera vegada també s’avaluen els coneixements de medi natural. També s'han fet canvis en els exercicis de llengua catalana i castellana.

 

Entrevista a la directora de l'escola Mar i Cel, Maria José González (Cliqueu sobre l'enllaç)

Entrevista a la directora de l'escola Vora del Mar, Mercè Garcia (cliqueu sobre l'enllaç)

 

Aquest dimarts comencen les proves de competències bàsiques de sisè. Aquestes proves avaluen el sistema i donen dades per millorar la tasca docent però no tenen incidència en les notes dels estudiants. Els alumnes hauran de fer una prova de matemàtiques, de català, de castellà, de llengua estrangera. I com a novetat aquest curs, a l'avaluació de sisè d'educació primària, s'hi afegeix l'avaluació de l'àrea de coneixement del medi natural. A més, el dictat en llengua catalana i llengua castellana se substitueix per un àudio i unes preguntes d'opció múltiple simple per avaluar la comprensió oral. Finalment, amb motiu de l'avaluació de l'àrea del coneixement del medi natural, s'afegeix un dia més als ja previstos. L'avaluació tindrà lloc els dies 8 (dimarts), 9 (dimecres) i 10 (dijous) de maig de 2018.

 

Aquests exàmens es fan cada any per conèixer les mancances del sistema i poder revertir-les amb canvis curriculars o entre els docents de cada centre. Les proves de 6è de primària, que es coneixen com a “proves de competències bàsiques”, van introduir-se a Catalunya durant el curs 2009-2010. Totes les proves tenen per objectiu abordar les competències dels alumnes i de fet, aquest és el gran canvi que han anat incorporant les proves al llarg dels anys, l'adaptació dels currículums al treball de competències que exigeix Europa i les proves PISA d'uns anys cap aquí. Per aquest motiu, i per completar les directrius de PISA, als cinc exàmens actuals se li haurà de sumar la nova prova de l'àrea de coneixement del medi natural.


  • TALLER SUPORT BÀSIC 6ÈA VORA DEL MAR
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles