L’Ajuntament de Cubelles va rebre 29 queixes al Síndic de Greuges el 2017

19 d'abril de 2018


L’organisme de defensa de la ciutadania ha publicat recentment el seu informe anual dedicat a l’Ajuntament

L’Ajuntament de Cubelles va rebre 29 queixes al Síndic de Greuges el 2017. L’organisme de defensa de la ciutadania ha publicat recentment el seu informe anual dedicat a l’Ajuntament.

 

Una de les queixes rellevants, segons el Síndic, fa referència al tancament de la llar d’infants municipal l’Estel. El Síndic també destaca que l’Ajuntament ha reduït la durada del procediment i el temps de resposta. Una altra de les dades que recull l’informe, és que durant 2017 s’han finalitzat 35 actuacions (66%).

 

La majoria (62,9%) s’han tancat com a no-irregularitat i són conseqüència del tancament de l’escola bressol. En un 37,1% dels casos en què s’ha detectat una irregularitat o bé s’ha solucionat abans que el Síndic formulés suggeriments o recomanacions, o bé s’ha acceptat la resolució un cop el Síndic s’hi ha pronunciat. En aquest sentit, el Síndic explica que davant les queixes de la ciutadania en matèria de polítiques territorials, l’Ajuntament ha reparat algunes voreres i ha sancionat vehicles que, per la velocitat, danyaven les vies públiques; ha accelerat la poda d’arbres, o ha requerit, entre d’altres, la neteja de solars i el compliment de la normativa urbanística.

 

En matèria de tributs, l’Ajuntament ha anul·lat liquidacions practicades incorrectament a nom de la persona interessada.

Segons explica el Síndic, les dues administracions també segueixen treballant en diverses qüestions. En aquest sentit, col·laboren per resoldre un problema de neteja d’un solar, per adoptar mesures en una finca abandonada o per resoldre el problema d’inscripcions

indegudes en centres d’ensenyament.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles