Un any del crim del Foix

3 de maig de 2018


La nit de l’1 de maig del 2017 es va cometre l’assassinat d’un agent de la Guàrdia Urbana en mans de dos companys seus en una casa de Santa Maria. El cas va tocar de prop a Cubelles perquè una de les implicades, Rosa Peral, feia vida al municipi.

Crim foix abril 18 2

 

S'ha complert un any del crim del Foix. Un dels successos que ha despertat més interés mediàtic dels últims anys. La nit de l’1 de maig del 2017 es va cometre l’assassinat d’un agent de la Guàrdia Urbana de Barcelona, Pere Rodríguez, en mans de dos companys del mateix cos: la seva parella, Rosa Peral, i Albert López, ex-company sentimental d'ella. El crim s'hauria perpetrat a la casa de Santa Maria propietat de Rosa Peral. El cos de la víctima va aparèixer poques hores després calcinat dins d’un cotxe en una pista forestal propera al pantà del Foix. El cas va tocar de prop a Cubelles perquè una de les implicades, Rosa Peral, feia vida al municipi.

 

A dia d’avui, la investigació continua encara oberta i fa pocs dies l’acusada va tornar a casa seva en una nova recreació a la recerca de més proves. I és que els investigadors no tenen la certesa exacte de la causa de la mort ni de quin en seria l’autor. Perquè? Doncs perquè els dos implicats, Rosa Peral i Albert López, s’haurien acusat mútuament d’haver matat a Pedro Rodríguez. A més a més, haurien col·laborat en la destrucció de proves i en fer més complicada la investigació. Tanmateix, ara per ara, hi hauria diversos testimonis que permetrien donar més pistes a la instrucció del cas. D’una banda, dues recluses de la presó de Wad-Ras haurien explicat que Rosa Peral els hauria confessat el crim i que hauria estat mitjançant un enverinament. Les mateixes recluses també haurien acusat Peral d'haver intentat contractar un sicari des de la presó per encarregar-li l'assassinat del seu ex-marit. D’altra banda, la parella actual de l’exmarit de Rosa Peral hauria explicat l’experiència viscuda per les dues filles, que, segons apunten diversos mitjans, la nit de l’1 de maig eren a casa quan s’hauria produït el crim i haurien vist comportaments estranys tant de la seva mare, com de la víctima i també d'Albert López.

Però també s'han publicat d’altres versions, provinents de la mateixa Rosa Peral i companyes seves a la presó, que apunten a un complot contra l'ex agent de la Guàrdia Urbana per part de reculses de la presó de Wad Ras per acusar-la i aconseguir beneficis penitenciaris. Segons aquesta versió, l’acusada hauria actuat en tot moment coaccionada i amenaçada per l’altre implicat en el crim, Albert López, amb el temor que fes mal a les seves filles.

 

En definitiva, de les poques certeses que hi ha ara per ara del crim del Foix és que s’hauria produït a la casa de Santa Maria i que la investigació encara s’allargarà uns mesos més per mirar d'acabar de resoldre els fets d'aquella nit de l'1 de maig del 2017. El judici no començarà probablement fins a finals del 2018 o principis del 2019, quan els dos acusats ja portaran quasi dos anys a la presó.


  • Crim foix abril 18 1
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles