El ple municipal ha aprovat el pressupost 2018

4 d'abril de 2018


L’Ajuntament disposarà aquest any d’un pressupost que superarà per primera vegada els 20M€, un 11% més que l’any anterior. Pel que fa a les inversions, el capítol augmenta més d’un 30% respecte del 2017 i contindrà l’inici de les obres de la biblioteca i de la reforma del passeig marítim, entre d’altres.

Recupera la retransmissió del ple extraordinari del pressupost 2018 (enllaç)

 

 

Ràdio Cubelles / Pau Ramon

 

 

En el ple extraordinari celebrat aquest dimarts, el govern d'UC11-RCat, ERC, CiU, ICV i el regidor JM Écija -amb l'absència del regidor JM Hugué per motius personals- ha sumat el suport de la regidora no adscrita Sílvia Romero en l'aprovació amb 10 vots a favor del pressupost del 2018. El regidor del PSC Xavier Grau ha optat per l'abstenció i els cinc regidors de Cubellencs FIC (1), Guanyem (1), el PP (1) i Cubelles Sí Es Pot (2) han votat en contra.

 

L'alcaldessa Rosa Fonoll ha defensat el pressupost d'aquest any i ha assegurat que "es tiraran endavant projectes i necessitats llargament reivindicades". El regidor d'Hisenda, Raül Mudarra (UC11-RCat), ha explicat les línies generals del pressupost. Uns comptes que en conjunt superen per primer cop els 20M€, un 11% més que l’any anterior. El govern multipartit preveu recaptar més i tenir més despeses. Pel que fa a les inversions, el capítol augmenta més d’un 30% respecte del 2017 i contindrà l’inici de les obres de la biblioteca i de la reforma del passeig marítim, entre d’altres. El govern també ha reconegut que l'any passat només va arribar a executar un 25% de les inversions previstes i ara confia que en aquest exercici es podran executar totes.

 

L'únic membre de l'oposició que s'ha mostrat favorable als comptes ha estat la regidora no adscrita, Sílvia Romero, que des del mes de febrer ha estat participant en les juntes de treball al costat del govern.

 

Per la seva banda, el PSC ha optat per l'abstenció perquè, segons Xavier Grau, el govern actual està donant continuïtat als projectes iniciats en anteriors legislatures. Tanmateix també ha reclamat més ambició de futur en el pressupost i ha trobat a faltar l'inici de projectes que abordin la reforma del passeig de Vilanova, del passeig de Bardají i que s'estudiï la construcció d'habitatge social. El regidor de participació, Agustí Casanovas (ERC), ha contestat que el pressupost ja inclou un procés participatiu per decidir com es reformarà el passeig de Vilanova.

 

La resta de l'oposició ha votat en contra del pressupost i s'ha mostrat crítica en diversos aspectes.

 

Anna Martínez de Cubellencs FIC ha comparat la manera en què el govern local ha presentat els comptes municipals amb com ho ha fet el ministre Montoro amb els pressupostos de l'Estat. Des del punt de vista dels independents locals, "el pressupost no és espatarrant" i aborda ara problemes que, diuen, s'haguessin pogut solucionar abans.

 

Des de Guanyem Cubelles, Dani Pèrez, ha retret al govern poc diàleg amb la resta de partits i ha considerat que el pressupost "neix amb mancances". En aquest sentit, Pèrez ha insistit en la necessitat d'ampliar el servei de transport urbà, cosa que el govern ha assegurat que està inclosa en el pressupost. El discurs de Guanyem també ha estat dur en relació amb les polítiques d'ocupació i les polítiques socials que creuen que han estat "un fracàs" per combatre la pobresa.

 

Per part del PP, en una intervenció molt curta Isabel Soler ha defensat el seu no al pressupost per "no hipotecar les properes legislatures". 

 

Cubelles Sí Es Pot també han estat contraris al pressupost 2018. El seu portaveu Albert Tribó ha reconegut motius ideològics i també ha assenyalat el que considera que són contradiccions dels partits del govern amb els seus propis programes electorals. En aquest sentit ha destacat el tancament de la llar d'infants l'Estel o les "partides minses" per solucionar els problemes mediambientals del Foix. El portaveu de l'agrupació d'electors també ha posat en dubte la legalitat de la partida destinada al lloguer de l'Aliança.

 

 

Més consens en l'aprovació de la relació de llocs de treball

 

Paral·lelament al pressupost, el govern multipartit també ha presentat una relació de llocs de treball nova. El regidor de Recursos Humans, José Manuel Écija, ha explicat que a diferència d'altres ocasions, s'ha estat negociant amb els treballadors de l'Ajuntament per fixar prioritats i trobar la manera de resoldre quasi tots els reparaments en les nòmines. En aquest cas, cap partit ha votat en contra de la Relació de Llocs de Treball que s'ha acabat aprovant amb les 3 abstencions dels regidors del PSC i de Cubelles Sí Es Pot i els 13 vots a favor del govern d'UC11-RCat, ERC, CiU, ICV i el regidor JM Écija, juntament amb els partits de l'oposició Cubellencs FIC, Guanyem Cubelles, el PP i la regidora no adscrita Sílvia Romero. El tràmit de la massa salarial s'ha aprovat amb la mateixa distribució de vots.

 

 


  • Ple municipal Pressupost 2018
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles