El Doctor Darius Huguet entra a la galeria de metges il·lustres de Catalunya

1 de març de 2018


Aquest reconeixement també el té un altre cubellenc, el doctor Estapé. L’apartat biogràfic ha estat elaborat gràcies a la col·laboració de l’historiador local, Joan Vidal.

 

Biografia de Daruis Huguet a càrrec de Joan Vidal a l'espai Gent d'aquí a Ràdio Cubelles

 

Ràdio Cubelles / Redacció

 

 

El Col·legi Oficial de Metges de Barcelona (COMB) ha incorporat a la seva galeria de professionals il·lustres la figura del Dr. Darius Huguet i Fontova (1903-1990), reconegut metge de família nascut a Lleida però vinculat a Cubelles des de 1956 i on actualment disposa d’un carrer amb el seu nom, al sector de Bardají. L’apartat biogràfic ha estat elaborat gràcies a la col·laboració de l’historiador local, Joan Vidal, qui ha compilat ressenyes sobre la seva vida i obra a diverses publicacions com el llibre Els anys de la postguerra i l’auge turístic a Cubelles (1939-1966). De la repressió a l’especulació, escrit conjuntament amb Xavier Martínez i aparegut el 2009.

 

La Galeria de Metges Catalans es pot consultar mitjançant la web del COMB i pretén divulgar les figures més destacades de la medicina catalana al llarg de la història. Fill de ferroviari, Darius Huguet va tenir una llarga trajectòria professional marcada, en part, per la guerra de 1936, que el va portar a l’exili després d’haver estat Tinent Metge del Cos de Seguretat de Catalunya, amb destinació a la Vegueria de Manresa. Durant aquests anys, arribaria a exercir a Arles de Tec (Vallespir), municipi actualment agermanat amb Cubelles.

 

Catalanista convençut, va retornar a Catalunya el 1942 empès pel desig de retrobar-se amb la seva dona. Inicialment es va establir a Benavarri (Baixa Ribagorça) per, tretze anys després, arribar a Cubelles en quedar vacant la plaça de metge de família i on, fruit de la seva tenacitat, aconseguí que es construís una clínica rural i la Casa del Metge. Un cop jubilat, el 1972, es traslladà a Vilanova, on obrí consulta privada, i se centrà en l’obtenció del doctorat, que va assolir el curs 1973-1974 amb la qualificació de matrícula d’honor. Fill predilecte de Cubelles, poc després fixà novament la seva residència a la vila, on va morir a l’edat de 87 anys.     

 

A la web del Col·legi de Metges es poden veure fotografies que mostren l’acte de reconeixement que li retrà el municipi el 19 de febrer de 1972(procedents del fons d’Antoni Pineda), a banda d’un dibuix original seu publicat a La Vanguardia el 1982 i documents diversos, com el seu carnet de facultatiu.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles