Aprovats els tres canvis de nom pel Centre Social, el carrer del Call i el parc de l’1 d’octubre

22 de febrer de 2018


L’oposició ha retret al govern manca de consens i de participació i poca transparència en els tres canvis. En el ple també s’ha aprovat l’augment d’una de les taxes del cementiri, dues modificacions que afecten les terrasses comercials, una actualització dels preus dels taxis i un estudi per la col·locació del nou sistema de recollida d’escombraries.

Escolta la retransmissió del Ple Municipal del 20 de febrer de 2018

 

 

El govern multipartit ha aconseguit aprovar totes les propostes que ha presentat en el ple municipal. Així i tot, no ha evitat crítiques i retrets dels partits de l’oposició per manca de participació i de consens. En especial els partits han estat crítics amb els canvis de nomenclàtor impulsats pel govern multipartit a petició d'entitats com el GEC Amics del Castell, l'ANC de Cubelles i la Xarxa de Calls. Concretament s'ha aprovat batejar el Centre Social amb el nom de Joan Roig i Piera, anomenar "1 d'octubre de 2017" al parc de davant de l'escola Charlie Rivel i canviar el carrer de la Pau (franquista) per carrer del Call.

 

Anna Martínez, Cubellencs FIC, ha recordat que l’Ajuntament disposa d’un Consell de Participació que podria servir per qüestions com aquesta.

 

Daniel Pèrez, Guanyem Cubelles, també ha demanat més participació.

 

Xavier Grau, PSC, ha reclamat més imaginació i ha lamentat la manca de consens i la tossuderia de l’equip de govern amb el nom de Joan Roig i Piera pel Centre Social, que ja s'havia proposat dues vegades aquesta mateixa legislatura.

 

Sarah Di Stefano, Cubelles Sí Es Pot, ha tornat a reclamar que es revisi el reglament d’honors i distincions i que es faci una revisió feminista del nomenclàtor del municipi.

 

Isabel Soler, PP, s’ha afegit a l’oposició per reclamar més participació en aquest tipus de decisions i ha criticat el nom d’1 d’octubre del 2017.

 

 

En el conjunt del ple s’han decidit tres canvis de nomenclàtor d’espais públics, l’augment d’una de les taxes del cementiri, dues modificacions de les ordenances que afecten les terrasses comercials, una actualització dels preus dels taxis i un estudi per la col·locació del nou sistema de recollida d’escombraries. Tots aquests punts han passat el seu tràmit del ple amb suports diferents. Només l’actualització de preus proposada pels taxistes s’ha aprovat per unanimitat.

 

Josep Maria Hugué (UC11-Rcat) regidor de Salut i Medi Ambient justifica el preu de la taxa del cementiri.

 

Raül Mudarra (UC11-RCat) regidor de Turisme, Comerç i Fires, dóna més detalls del canvi a l'ordenança de terrasses.

 

Josep Maria Hugué (UC11-Rcat) regidor de Salut i Medi Ambient explica el nou sistema de recollida d'escombraries.

 

I la crisi interna del PP de Cubelles ha sobresortit a la part final del ple. La regidora no adscrita Sílvia Romero ha carregat contra Isabel Soler i el PP per l’article publicat en l’última edició de la revista municipal. En l’escrit, el PP acusa a Romero d’haver mentit sobre els motius de la seva marxa del partit. Per la seva banda, l’actual regidora no adscrita ha aprofitat el torn de precs per criticar la gestió del PP de Cubelles.

 

La regidora del PP Isabel Soler ha respost d’aquesta manera.

 

Sílvia Romero va rebre l’acta de regidora el mes de novembre després de la marxa de Noemí Boza i el mes de gener va anunciar que abandonava el PP i passava a ser regidora no adscrita.


  • Ple de febrer 2018
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles