Les escoles van celebrar dijous les seves pròpies comparses

9 de febrer de 2018


Diumenge arribaran unes noves comparses organitzades per l'Ajuntament en col·laboració amb les Ampes de les escoles

Comparsa escola Vora del Mar 2018

 

Acompanyats del ritme del turuta els infants de les tres escoles de Cubelles han sortit al patí aquest dijous al matí per fer les seves comparses. Agafats del braç de les seves parelles han saltat i ballat seguint la seva bandera. Ràdio Cubelles ha estat a l’escola Vora del Mar de Cubelles. Uns minuts abans d’iniciar la comparsa hem parlat amb alguns dels infants de tercer del centre perquè ens expliquin com anaven vestits i si estaven a punt per la seva exhibició al pati. Això és el que ens deien l’Abril, la Dhara, i la Paola.

Les nenes han vingut preparades per lluir els seus mantons i clavells, mentre els nens duen com és tradicional la barretina i la faixa vermella. El Jan, l’Eric i el Sergi ho tenien tot preparat per sortir al pati. D’aquesta manera ens ho explicaven en una entrevista a Ràdio Cubelles.

Les diferents classes han fet una demostració de les seves comparses. Han anat sortint de mica en mica i un cop acabada l’exhibició de comparses han esmorzat un entrepà de truita o botifarra que han portat de casa.

D’aquesta manera, les escoles de Cubelles acosten als infants del centre aquesta tradició de les comparses. I també les seves Ampes col·laboren amb la comparsa que organitza l'Ajuntament que es farà diumenge i que tindrà batalles finals a la plaça de la Vila. 

També la Judit de l'escola Vora del Mar ha explicat com són les comparses de Cubelles.

La comparsa infantil d'aquest diumenge sortirà a les 11 del matí, fent cercavila pels carrers del centre de la Vila. Els infants faran una parada per esmorzar a la plaça del Mercat; i després es dirigiran a la plaça de la Vila per fer les batalles finals a les 13h.


  • Comparsa escola Vora del Mar 2018
  • Comparses escola Vora del Mar 2
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles