Les tres escoles de Cubelles faran les seves comparses dijous

6 de febrer de 2018


Amb el so del Turuta, els infants sortiran al patí del braç de la seva parella de comparses

Comparses Cubelles 2015 (arxiu Ajuntament Cubelles)

 

Les tres escoles de Cubelles faran les seves comparses dijous. Serà en una activitat que es celebrarà de manera interna als seus centres. Amb el so del Turuta, els infants sortiran al patí del braç del seu comparser o comparsera. Al cap davant hi haurà la bandera de l’escola que obrirà la comparsa escolar. L’escola Mar i cel fins i tot farà la seva batalla de caramels gràcies a la col·laboració de la seva Ampa que subministrarà els caramels. La resta d’escoles faran una exhibició de les comparses al patí però no llençaran caramels. La Noelia Garcia, cap d’estudis del Mar i Cel ha explicat la importància de fomentar les comparses des dels centres educatius.

Amb la celebració de les comparses a les escoles els alumnes coneixen els elements propis de la comparsa com ara com és la vestimenta.

A banda de les comparses que dijous faran les escoles al centre. Les seves tres Ampes sortiran diumenge a la comparsa organitzada per l’Ajuntament dins la programació del Carnaval de Cubelles. Els infants de Cubelles es preparen per diumenge.  Els comparsers es penjaran a l’espatlla el mocador de fer farcells on hi posaran els caramels per la batalla final que es farà al migdia a la plaça de la Vila. Serà aleshores quan les comparses hauran de tibar ben fort del mantó per tal que les protegeixi d’algun caramel. Així mateix ho expliquen alguns dels alumnes de 5è de les tertúlies educatives de Ràdio Cubelles.

A Cubelles, les comparses seran diumenge. A partir de les 11 del matí les Ampes sortiran des de la plaça de la Fita, i després de fer un recorregut, acabaran a les 13h a la plaça de la Vila on hi haurà una batalla de caramels.

 

Recupera a la carta les tertúlies educatives sobre el carnaval i les comparses (cliqueu sobre l'enllaç)

2018_02_03_TERTÚLIA EDUCATIVA_MAR_I_CEL_ GRUP 7_TEMP6 

2018_02_02_TERTÚLIA EDUCATIVA_VORA DEL MAR_GRUP5_TEMP 6


  • Comparses Cubelles 2015 (arxiu Ajuntament Cubelles)
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles