L’Institut Cubelles ha recordat l’Holocaust un any més dins del projecte Buchenwald

30 de gener de 2018


Aquest dilluns els alumnes han participat d'un acte conjunt amb lectures de textos i cant coral, entre d'altres activitats.

 

El Dia Internacional de record de l'Holocaust fa anys que es trasllada també als centres de secundària. L'Amical Mauthausen hi desenvolupa el Projecte Buchenwald per la prevenció del feixisme i per la memòria històrica i entre totes les activitats que es fan durant l'any, una de les més emotives és la que recorda les persones que van morir o que van patir durant anys els efectes dels camps de concentració i extermini nazis. Centenars d'alumnes s'han reunit aquest dilluns per abordar aquells fets i d'aquesta manera no oblidar els milions de víctimes. Pels camps hi van passar i hi van morir republicans catalans i espanyols, gitanos, jueus, dissidents polítics o homosexuals entre molts d'altres col·lectius assenyalats pel nazisme alemany, el feixisme espanyol i l'italià.

 

Abans, la plaça de la Peixateria de Vilanova ha acollit l’acte central de tota la comarca. Moltes associacions, partits i institucions del Garraf han mostrat el seu record a les víctimes dels camps de concentració nazis. En especial s’ha fet memòria dels nascuts a la comarca i que van perdre la vida o van passar anys tancats pel tercer reich. En el cas de Cubelles, Josep Agustí, conegut com ‘Tit’, va ser deportat a un camp nazi per ordre del feixisme franquista espanyol després de la guerra. De fet, Cubelles continua pendent de poder col·locar aviat una llamborda daurada Stolperstine que recordi al cubellenc o bé davant de la casa on va nèixer o bé en algun punt representatiu del centre de la vila.

 

L’Amical Mauthausen que agrupa familiars de víctimes dels camps de concentració fa anys que impulsa el Projecte Buchenwald als instituts per tal que no s’oblidi l'horror autoritari que van viure bona part dels pobles europeus durant el segle XX. El projecte promou exposicions, xerrades, tallers o viatges als camps.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles