Aprovada la creació d’una comissió d’estudi del patrimoni local de Cubelles i el seu reglament de funcionament

18 de gener de 2018


En l'apartat de mocions, la sessió aprova reclamar a la Generalitat el deute per les llars d’infants i donar suport a l’Ajuntament de Madrid davant la intervenció financera del ministeri d’hisenda i de sol·licitud de modificació de la regulació de la regla de despesa.

Mostra la imatge al Twitter

Recupera la sessió plenària de dimarts 18-01-2018 (cliqueu sobre l'enllaç)

La primera sessió plenària de l’any celebrada dimarts 16 ha donat inici amb variacions en la composició dels grups que formen el Ple, ja que la fins ara la regidora del PP, Silvia Romero (en substitució de Noemí Boza) fa uns dies que va comunicar que abandonava el grup municipal dels populars i passava a ser Regidora no Adscrita (RNA).

 

El ple municipal de l'Ajuntament ha aprovat aquest dimarts en la sessió ordinària la creació d’una comissió d’estudi del patrimoni local de Cubelles i el seu reglament de funcionament. La proposta ha rebut el vot unànime de totes les formacions i la RNA. Aquesta comissió ja es va intentar crear a finals de la legislatura passada però no va rebre el consens suficient. La seva finalitat serà debatre i dissenyar els usos i la gestió del patrimoni històric i cultural que té la vila. En aquest sentit, haurà d'abordar el futur de Can Travé, dels safaretjos, del fortí de la Mota, entre d'altres elements patrimonials municipals.

 

El regidor de Patrimoni, José Manuel Ardila, ha presentat al ple els antecedents de la comissió, com el grup de treball multidisciplinar creat l’any 2015 que ha fet seguiment dels temes de patrimoni local, especialment de Can Travé.

 

La regidora Anna Martínez de Cubellencs ha donat suport a la comissió per la rellevància que té per al patrimoni

El regidor de Guanyem Cubelles, Daniel Pérez, ha donat suport a la comissió i ha demanat que les seves decisions siguin vinculants.

 

La regidora Sarah Di Stefano de Cubelles sí es pot demanava paritat.

Xavier Grau (PSC) sol·licita que l’Ajuntament convidi formalment a persones individuals de contrastada vàlua professional a formar-ne part.

Les propostes han estat ben rebudes pel regidor José Manuel Ardila.

 

El següent punt de debat ha estat la ratificació de la dissolució del Consorci Sanitari del Garraf en favor del nou Consorci Sanitari Penedès-Garraf, una ampliació als municipis de l’Alt Penedès que donarà cobertura a una població superior als 200.000 habitants. La proposta s’ha aprovat amb tots els vots favorables excepte els dos regidors de Cubelles Sí Que Es Pot. El regidor de Salut, Josep Maria Hugué, ha destacat que el nou consorci té un eminent caràcter públic amb una participació majoritària del 51% del CatSalut.

 

D'altra banda, el ple ha tirat endavant el tràmit administratiu d’aprovar el resum numèric d’habitants empadronats al municipi a data 1 de gener de 2017 i trametre’l a l’Institut Nacional d’Estadística (INE) ha rebut també el suport unànime de tot el Consistori. Tot i això, ja s’ha publicat que Cubelles ha sobrepassat els 15.000 habitants empadronats aquest 2018. També unànimament s’ha aprovat la modificació de l’ordenança fiscal número 23, reguladora de la taxa sobre el transport públic de viatgers.

 

Mocions

En l’apartat de mocions, les dues presentades van rebre el suport majoritari del plenari. La primera, presentada pel grup de Guanyem Cubelles, sol·licitava reclamar a la Generalitat de Catalunya l’import corresponent a les retallades en el finançament de les llars d’infants municipals. Diversos ajuntaments catalans han denunciat la Generalitat per haver deixat de pagar les ajudes de més de 800 euros per cada plaça d’educació de zero a tres anys. La moció va esmenar-se amb l’aportació de Cubelles Sí Es Pot que demanava corregir un concepte jurídic sobre la denominació de la formulació de la reclamació, i  Xavier Grau del PSC va demanar que s’inclogués instar a la Generalitat a que retorni el deute pendent, i que sigui inclòs als pressupostos 2018 amb la part d’interessos generats.

 

 

 

 

Els grups d’ERC i CiU, van oposar-se a l’esmena i van anunciar el canvi del seu vot d’afirmatiu a abstenció en la moció.

També el regidor Mudarra (UC-11 RCat) es va abstenir en la votació de l’esmena. El resultat de la votació final de la moció ha estat el vot afirmatiu de tots els regidors i regidores excepte les anunciades abstencions d’ERC i CiU.

 

La segona moció, presentada per UC11-RCat, ERC, CiU, ICV, el regidor Écija, Cubelles Sí Que Es Pot i Guanyem Cubelles, mostra el suport a l’Ajuntament de Madrid davant la intervenció financera del ministeri d’hisenda i de sol·licitud de modificació de la regulació de la regla de despesa. Aquesta moció va rebre el suport de tot el Consistori excepte la regidora del PP, Isabel Soler, que va abstenir-se. El regidor Écija va exposar el propòsit de la moció.

 

 

 

 


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles