La Setmana de Consum a Cubelles ha apropat el consum responsable a les escoles

22 de novembre de 2017


Els infants de P5 han participat del taller “Oh la Joguina no juga” i els de 5è de l'activitat “De l’escola al centre comercial”.

 

 

Apropar el consum responsable a les escoles és una de les activitats de la Setmana de Consum a Cubelles. Els infants de P5 de l’escola Vora del Mar han estat els protagonistes aquest dilluns del taller “Oh la Joguina no juga” que ofereix l’OMIC  de l’Ajuntament a través del suport de la Diputació de Barcelona. Mentre que els del Charlie Rivel hi prendran part aquest dimecres.

 

L’objectiu de tot plegat ha estat el d’introduir als més menuts al món del consum amb un aprenentatge inicial dels seus drets i deures bàsics, despertant en ells la necessitat d’utilitzar els mecanismes de protecció que les administracions han posat al seu abast.

 

Els infants han participat d’un simulacre d’adquisició d’un producte. L’aula s’ha convertit en una botiga de joguines on els alumnes han estat els encarregats d’etiquetar els productes, triar-los i pagar-los a caixa. Després des de l’aula s’ha detectat que una de les joguines no és conforme. Així que s’ha realitzat un simulacre de reclamació on ha aparegut la figura de l’OMIC com a organisme que els ajudarà a exercir els seus drets com a consumidors.

 

En un reportatge, Ràdio Cubelles recull les valoracions del Cristian, tècnic de la Diputació de Barcelona; la Roser i l’Africa, tutores de P5 de l’escola Vora del Mar.

Reportatge taller "Oh la Joguina no juga" (cliqueu sobre l'enllaç) 

 

Per la seva banda, els de 5è han participat del taller “De l’escola al centre comercial”. Aquest taller té per objectiu informar a l'alumnat de primària sobre els seus drets com a persones consumidores i fomentar els valors del consum responsable. Com? Doncs a través d'una escenificació a les pròpies aules on els infants participen de forma interactiva.

 


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles