Torna la lluita contra les bales de goma

14 de novembre de 2017


Malgrat la prohibició que es va aprovar al Parlament l’any 2014, l’1 d’octubre passat la Policia espanyola va deixar sense vista en un ull a un home de Barcelona. Un cubellenc, Òscar Alpuente, va ser un dels impulsors del moviment contra aquestes armes després de perdre un ull en un operatiu dels Mossos dirigit per Iniciativa l’any 2009.

Avui s’ha publicat el testimoni de l’última víctima a Catalunya de les bales de goma. Es tracta de Roger Espanyol i va rebre l’impacte d’una bala de goma disparada per la Policia Espanyola l’1 d’octubre a Barcelona. El testimoni l’han fet públic la productora Metromuster en col·laboració amb el centre per la Defensa dels Drets Humans Iridia. Escoltem un fragment del testimoni de Roger Espanyol que s’ha publicat avui.

 

 

 

Un noi de Cubelles, Òscar Alpuente, va ser un dels impulsors del moviment Stop Bales de Goma ja que també va ser víctima de l’impacte d’una bala de goma que va provocar-li la pèrdua d’un ull. El seu cas és del 2009 quan després d'una celebració del Barça, un operatiu dels Mossos d'Esquadra dirigits aleshores per ICV va carregar i disparar contra la gent que marxava de Canaletes i ja eren a l'alçada de la Borsa de Barcelona. Juntament amb altres casos com el d’Ester Quintana en la Vaga General del 2012, el moviment contra les bales de goma va aconseguir que el Parlament prohibís aquestes armes l’any 2014.

 

Tanmateix, la Policia espanyola desplegada a Catalunya per impedir el referèndum de l’1 d’octubre va incomplir la prohibició i va disparar bales de goma en diversos indrets contra la gent que pacíficament havia anat a votar. En un dels trets una bala de goma va deixar sense visió en un ull en Roger Espanyol.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles