La matinada del proper diumenge, 29 d’octubre

27 d'octubre de 2017


El rellotge s’endarrerirà una hora a les tres de la matinada, que passaran a ser les dues

La matinada del proper diumenge, 29 d’octubre. El rellotge s’endarrerirà una hora a les tres de la matinada, que passaran a ser les dues. Aquest canvi, que posa final al període de set mesos d’horari d’estiu per al 2017, és una mesura establerta per la Unió Europea i que es fa de forma harmonitzada a una vuitantena de països de tot el món.

 

L’objectiu del canvi horari és l’adaptació de l’horari a la llum del dia, de manera que es maximitzi l’aprofitament del Sol com a font lumínica. La mesura té l’origen l’any 1974, quan l’encariment del petroli va generar la necessitat de reduir el consum d’energia i es va optar per avançar una hora el rellotge els mesos d’estiu per tal de no desaprofitar les hores de sol del matí i així reduir la despesa energètica associada a l’ús de llum artificial.

 

La millora de les tecnologies d’il·luminació, amb solucions més eficients com les llums LED, ha minimitzat l’impacte del canvi d’hora sobre el consum d’energia.

L’energia del sol, que ha estat la protagonista d’aquesta mesura d’estalvi energètic, es pot utilitzar també per produir energia elèctrica a les llars i a les empreses.  Aquesta és la transició cap a un model energètic net i distribuït que  Catalunya ja ha començat arran de l’aprovació del Pacte Nacional per a la Transició Energètica i de la Llei del Canvi Climàtic, amb mesures concretes  com la subvenció de bateries vinculades a equips d’autoconsum. 


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles