Nova troballa neandertal a la Cova del Trader

27 d'octubre de 2017


Els arqueòlegs han aconseguit desenterrar una segona punta mosteriana de sílex que se suma a la peça que van trobar l’any passat. El pas dels neandertals per la Cova del Trader tindria una antiguitat d’almenys 40.000 anys.

Img 20171025 123455

 

 

Declaracions de Juan Ignacio Morales, investigador postdoctoral UB

 

 

Declaracions d'Artur Cebrià, investigador adscrit al SERP

 

La hipòtesi actual és que els neandertals haurien fet servir la Cova del Trader fa uns 40.000 anys enrere per estades curtes, de bivac, en èpoques concretes de l’any i hi haurien abandonat eines de sílex com les que s'han desenterrat en les excavacions. Concretament són puntes mosterianes representatives de la cultura neandertal. L'estudi de la Cova del Trader es complementa amb els altres jaciments escampats pel Garraf i el Penedès com els de Sitges i Calafell, entre d'altres.

 

L’equip d'arqueòlegs encapçalat per Juan Ignacio Morales i Artur Cebrià compta amb el suport de la Universitat de Barcelona i la Generalitat de Catalunya però també reclama una subvenció per part de l’Ajuntament de Cubelles per poder continuar amb les excavacions els propers anys.

 

A banda de les restes neandertals, també s’han aconseguit noves peces d’uns 3.000 anys d’antiguitat que apuntarien l’ús de la Cova del Trader com a sepulcre en aquesta última fase prehistòrica. La Cova del Trader ja s’havia estudiat als anys 50 però aleshores no s’havien aconseguit troballes neandertals com les dels últims dos anys.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles