La neteja de torrents començarà dilluns

19 d'octubre de 2017


La Regidoria de Medi Ambient ha contractat una neteja a fons de torrents, rieres i diversos carrers i espais públics bruts i amb vegetació excessiva

Torrent del Cementiri, objecte de tasques de manteniment

 

Entrevista a Josep Maria Hugué, regidor de Medi Ambient de l'Ajuntament de Cubelles i Eva Escardó, Tècnica (cliqueu sobre l'enllaç)

La neteja de torrents començarà dilluns. La Regidoria de Medi Ambient ha contractat una neteja a fons de torrents, rieres i diversos carrers i espais públics bruts i amb vegetació excessiva.

Els torrents que es netejaran són: El torrent de Mas Trader, situat entre els carrers Dàlia i Romaní, a dia d’avui amb una gran densitat d’herbes i arbustos que poden arribar a dificultar la circulació d’aigua en cas de fortes tempestes com les de les darreres hores, i podria provocar inundacions a les zones properes. S’ha de tenir en consideració que aquest torrent discorre entre habitatges.

 

També es netejarà el torrent del cementiri que discorre per sota d’un pont d’accés a la urbanització de Corral d’en Cona i just al costat del cementiri. De fet, un fort aiguat i la falta de manteniment de la llera d’aquest torrent, l’any 2004 va provocar greus d’anys a una de les parets del cementiri que va acabar amb l’enfonsament parcial d’una part del cementiri municipal. Tanmateix es netejarà el torrent de la urbanització de Ricreu, situat molt a prop de la masia el Salze i del pont d’accés a les Estoreres.

 

En aquest cas es troba completament colonitzat per vegetació que provoca que no desaigüi correctament cap al riu Foix. En episodis de fortes pluges com les d’avui es desborda i s’inunda la carretera que uneix les urbanitzacions de Ricreu i les Estoreres posant en risc la seguretat dels vehicles que hi circulen.

 

Un altre dels torrents que es netejaran a partir de dilluns és el de Santa Maria, situat al límit amb el municipi de Vilanova i la Geltrú. El tram situat entre la rotonda de la carretera C31 i el pont de la via del tren es troba ple de vegetació dificultant la circulació de l’aigua. En episodis de fortes tempestes al no poder circular l’aigua pel torrent s’inunda el carrer d’Arles de Tec, tal com ha passat avui.

 

Per tant, l’objectiu de totes aquestes actuacions que començaran dilluns serà evitar els embussaments i desbordaments en cas de pluges torrencials com les de les darreres hores. El regidor de Medi Ambient, Josep Maria Hugué, en declaracions a Ràdio Cubelles.

El cost d’aquesta neteja de torrents i rieres serà de més de 12.000 euros. En aquestes actuacions també s’inclouran diversos carrers del municipi on també hi ha vegetació que acaba ocupant la calçada.

Els camins i vials que necessiten una actuació són la carretera de Mas Trader a Costa Cunit, el carrer Maestrat, el camí de les Trones i la carretera d’accés a Mas Tader. Totes aquestes neteges començaran a fer-se a partir de dilluns.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles