El ple ha aprovat el projecte de la biblioteca i la creació del Consell de la Ciutadania

20 de setembre de 2017


Amb el vot en contra de Cubellencs, l’abstenció de Guanyem Cubelles i el vot a favor de la resta de partits, el projecte ha rebut l’aprovació del ple

 

El projecte de la nova biblioteca ha reduït les dimensions de l’original que es va presentar el 2012. Ara es contempla un edifici d’uns 1.400 m2, amb un pressupost inicial de 2 milions 900 mil euros. El govern defensa que es tracta d’una necessitat que s’arrossega des del 1995, i que compta amb un ampli suport popular i polític.

 

José Manuel Ardila és el regidor d’urbanisme i espai públic.

José Manuel Ardila (regidor d'Urbanisme)

Cubellencs ha estat el partit que s’ha oposat.

Anna Martínez (regidora de Cubellencs)

Guanyem Cubelles s’ha abstingut i s’ha mostrat crític amb el projecte.

Dani Pérez (regidor de Guanyem Cubelles)

 

La resta de forces polítiques locals a banda del govern que han donat suport a la biblioteca han estat el PSC, Cubelles Sí Es Pot i el PP.

Xavier Grau (regidor del PSC)

Albert Tribó (regidor de Cubelles Sí Es Pot)

Noemí Boza (regidora del PP)

 

El ple també va aprovar la creació del Consell de la Ciutadania que, de moment, s’ha batejat amb les sigles EPOCA, que són les d’Espai de Participació Obert a la Ciutadania i les Associacions. El regidor de Participació, Agustí Casanovas va admetre que cal corregir un dels punts del reglament, i que ho faran en el període d’al·legacions.

 

Del ple municipal d’aquest dimarts també en podem destacar que l’Alcaldessa Rosa Fonoll va tornar a exposar públicament el seu compromís amb el referèndum de l’1 d’octubre. Ho va fer amb les mateixes paraules que ja va publicar al web municipal. Escoltem-ne un fragment.

Rosa Fonoll (alcaldessa de Cubelles)

 

Després del ple municipal, davant del Centre Social, un grup de gent va manifestar el seu suport al referèndum amb una pancarta on es llegia la paraula “democràcia” i els crits “votarem, votarem”.

 

I finalment, del ple també en podem destacar el comiat de Noemí Boza com a portaveu del grup municipal del PP. La regidora ja havia anunciat mesos enrere que després de l’estiu deixaria l’activitat política per motius personals i professionals, i ahir es va acomiadar dels seus companys. El lideratge l’agafarà ara Isabel Solé, qui ja va entrar en el lloc de Juan Ramon Palomo qui també va plegar per motius professionals. La substituta de Noemí Boza serà Sílvia Romero.

 

Ràdio Cubelles va poder mantenir una entrevista amb Noemí Boza després del ple d’aquest dimarts.

Noemí Boza (entrevista)


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles