El govern espanyol pretén que la Policia Local actuï contra el referèndum

15 de setembre de 2017


A través de la fiscalia, el govern de l’Estat Espanyol ha fet arribar una ordre a les policies locals d’arreu de Catalunya on els demana, entre d’altres, requisar les urnes i tota la resta de material electoral.

Els quatre fiscals que hi ha a Catalunya han ordenat a les policies locals "elaborar de forma urgent l'informe o atestat oportú" quan coneguin algun acte preparatori, que es farà arribar "amb caràcter urgent al fiscal competent i còpia a la policia judicial dels Mossos d'Esquadra a efectes de coordinació". Segons la fiscalia, la policia local hauria d'obrir "de forma immediata les diligències necessàries per acreditar els fets delictius i determinar les responsabilitats penals exigibles". "Per tal d'evitar la consumació o l'esgotament dels delictes", diu l’escrit de la fiscalia, "els funcionaris de la Policia Local procediran directament a adoptar les mesures necessàries per intervenir els efectes o instruments destinats a preparar o celebrar el referèndum il·legal, requisant urnes, sobres electorals, manuals d'instruccions pels membres de les meses electorals, impresos electorals, propaganda electoral, elements informàtics, així com qualsevol altre material de difusió, promoció o execució del referèndum il·legal". Els fiscals afegeixen que si cal ordre judicial per intervenir el material s'ha de comunicar ràpidament al ministeri públic.

 

Aquesta ordre se suma a la resta d'amenaces que han rebut els funcionaris locals i s'afegeix també a la citació que haurien rebut més de 700 alcaldes catalans per declarar als jutjats en relació amb el seu suport al referèndum.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles