Més públic que l'any passat dona suport a un Cubelles Noir atípic

21 d'agost de 2017


Han passat per les diferents activitats del Cubelles Noir unes 1.500 persones aproximadament

Entrevista a Xavier Borrell, comissari del Cubelles Noir (cliqueu l'enllaç)

 

Més públic que l’any passat dona suport a un Cubelles Noir 2017 atípic, segons ha assenyat Xavier Borrell, comissari del festival de novel·la negra del Garraf.  Han passat per les diferents activitats del Cubelles Noir unes 1.500 persones aproximadament. Xavier Borrell ha valorat en una entrevista al programa d'Estiu a Ràdio Cubelles els 4 dies de Cubelles Noir a Cubelles, qui ha aprofitat per tornar a lamentar els atemptats ocorreguts la setmana passada. Tot i així, ha fet una valoració positiva del festival i ha comentat que per la següent edició del Cubelles Noir els hi agradaria portar escriptors internacionals.

 

El festival ha generat debat posant sobre la taula diferents temes al voltant del gènere negra. Els personatges serials, els avantatges i inconvenients de la seva creació. També es va parlar sobre l’orgull de ser lectors de novel·la negra i sobre el còmic a la novel·la negra actual. Es va poder descobrir la potència del còmic ja no com a gènere concret sinó com a mitjà. I, entre d'altres temes, es va parlar d’espies, tant de ficció com reals. Durant l’última jornada del festival, a les diferents taules rodones, es va parlar sobre “Periodisme Negre” o les línies entre “Policies reals, policies de ficció”. Però també va haver-hi temps per parlar sobre “Rock & Roll” o la confluència de les noves tecnologies amb la taula sobre “Bloggers negres”. A més, al Centre Social es va realitzar una gimcana detectivesca.

 

Cubelles Noir va encetar la seva segona edició el dijous passat amb una xerrada sobre poesia negra i la segona part de la taula de crims a Cubelles. Tanmateix, es va anul·lar la inauguració i es va modificar la programació a causa dels tràgics esdeveniments ocorreguts la setmana passada a Barcelona i Cambrils. El festival va reprendre les seves activitats després de la concentració convocada a la plaça de la Vila per condemnar els atemptats i solidaritzar-se amb les víctimes, on hi eren presents diversos ponents i escriptors que participaven en el festival.

 

El II Festival va lliurar també els seus premis. El pati de ponent del Castell de Cubelles va ser l'escenari en un acte on es va reiterar les condemnes als atemptats del dijous passat. Margarida Aritzeta, amb l’obra “Els fils de l’aranya”, s’ha endut el guardó a millor novel·la negra escrita en català per una dona el 2016. Mentre que l’obra “Maldita verdad” d’Empar Fernández s’ha endut el mateix guardó en llengua castellana.

 

 


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles