L'accés a l’habitatge, principal preocupació dels Serveis Socials a Cubelles

1 d'agost de 2017


L’Ajuntament ha admès que es manté un nombre important de persones i de famílies que tenen dificultats econòmiques i que no disposen dels recursos per accedir a una llar ni de lloguer ni de compra. El municipi no disposa de cap habitatge d'ús públic i cada vegada més gent opta per l'ocupació d'habitatges buits.

cubelles

 

Entrevista a la regidora de serveis socials, Noemí Cuadra (cliqueu)

 

La manca d’habitatge social, principal preocupació dels Serveis Socials. L’Ajuntament ha admès que es manté un nombre important de persones i de famílies que tenen dificultats econòmiques. De moment, des de serveis socials es destinen les ajudes econòmiques i alimentàries previstes, però es troben amb dificultats per resoldre les necessitats d’accés a l’habitatge que tenen moltes d’aquestes persones. Això, de retruc, ha fet augmentar el nombre d’ocupacions de pisos i cases, generalment els que són de propietat de bancs i fons d’inversió. La regidora de serveis socials, Noemí Cuadra, ha reconegut que és una de les demandes que més atenen avui en dia i que no disposen de cap solució a curt termini. A Cubelles no hi ha ni un sol pis d'ús social i al conjunt de la comarca el parc d'habitatge públic fa molts anys que no s'amplia. Tot plegat, sumat a la gran quantitat de blocs i promocions buides propietat de bancs o fons d'inversió, ha disparat el nombre d'ocupacions a la vila els últims anys.

 

D'altra banda, des de Serveis Socials sí que dóna cobertura durant els mesos d’estiu a les famílies que deixen de percebre l’ajuda de la beca dels menjadors escolars. Aquest any, com a novetat, la regidoria de Serveis Socials en conveni amb la Creu Roja i el Consell Comarcal, ha començat a fer servir un sistema de targetes. Un altre dels reforços que s’han fet els darrers mesos ha estat el de l’atenció psicològica, sobretot dirigida a la població femenina que pateix especialment les mancances econòmiques i socials, sovint, d'una manera sobrevinguda.

 


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles