Replantades 17 palmeres al passeig de la Mar Mediterrània

26 de juliol de 2017


S’han substituït les palmeres que han mort a causa de la infestació per morrut

L’Ajuntament de Cubelles, ha dut a terme la replantació de 17 unitats de palmeres de l’espècie Washingtònia robusta al passeig de la Mar Mediterrània (a la Mota de Sant Pere). S’han substituït les palmeres que han mort a causa de la infestació per morrut. L’acció s’ha realitzat a través de la Mancomunitat Tegar del Garraf, com a mitjà propi que realitza el manteniment de les zones verdes del municipi. Josep Maria Hugué, regidor de Medi Ambient en declaracions ha Ràdio Cubelles ha donat més detalls de l'actuació.

 

Les palmeres més afectades pel morrut (Rhynchophorus ferrugineus Olivier) són la canària (Phoenix canariensis) i la datilera (Phoenix dactylifera). És per això que, per mantenir l’estètica del passeig i no plantar una altre tipus d’arbrat, s’ha optat per la Washingtònia robusta. Els treballs han consistit, bàsicament, en la retirada de les soques existents, l’aportació de terra abonada, plantada de les palmeres i reg manual amb cuba.

 

També s’ha planificat la plantació de 6 unitats de Tipuana speciosa a l’Avinguda del Prat de Cubelles (a la Mota de Sant Pere) per dotar a l’espai de zones d’ombra. Primer es farà una aportació de terra abonada de plantació i la plantada en sí de les Tipuanes. Es col·locaran dos tutors d’arbre de 2 metres i es farà un reg inicial manual amb cuba. La despesa total de la replantació de palmeres i plantació de tipuanes és de 7.863,43 €.

 

El regidor ha destacat altres accions realitzades al llarg del passeig de la Mota.

 

 

També el passeig Marítim de la platja Llarga té la necessitat de replantament d'algunes palmeres, ha dit Hugué.

 

 

 

 

 


  • Replantament palmeres Mota
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles