17 colles participaran a la 33a Trobada de gegants d'aquest diumenge

28 de juliol de 2017


La plantada dels gegants serà a les 19h a la plaça Pobles d’Espanya, des d'on s'iniciarà el recorregut pel centre de la vila

Resultat d'imatges de gegants de Cubelles radio cubelles

Entrevista a Pedro Hernández de l'ABP de Cubelles 

Aquest diumenge arriba la  33a Trobada de gegants, un dels actes més esperats pels infants. La plantada dels gegants serà a les 19h des de la plaça Pobles d’Espanya. Allà es podran veure tots els gegants participants. En total seran 17  les colles que hi prendran part, algunes d'elles portaran una parella de gegants.

 

A les 19:30h està previst que comenci el recorregut habitual dels últims anys. Es pujarà pel passeig Narcís Bardají fins al carrer Àngel Guimerà, plaça De la Font, en direcció al centre de la vila cap al carrer Jacint Verdaguer, seguint pel carrer Del Mig; i passant per davant de l’església per entrar a la plaça de la Vila. Allí es farà la ballada conjunta de tots els gegants participants, un dels moments més espectaculars de tota la Trobada. Es podran veure gegants arribats de terres llunyanes com els gegants d'Osca i també colles geganteres més properes com ara els gegants de Mataró, d'Hospitalet de Llobregat o de poblacions veïnes com ara els de Sitges o Vilanova.

 

Una de les novetats d'aquest any és la colla dels Arreplegagegants que serà una de les més singulars respecte a les 17 colles convidades. Els Arreplegagegants és una colla gegantera relativament moderna. Neix de l'Associació Fal·lera Gegantera "Sagrada Família", amb la voluntat de seguir amb les activitats que la primera entitat va deixar d'organitzar. Disposa de pocs membres, només cinc socis, però de la necessitat n'ha fet la seva virtut: posa els gegants a disposició de les colles. En aquest sentit, els Arreplegegants tenen les figures de Sant Josep de Calassanç, i l'Ocellaire de l'Eixample; a més dels gegants de l'escola Decroly, a punt perquè altres colles —que pot ser van curtes de figures— puguin sortir a desfilar a les festes populars, o directament, organitzar trobades a indrets on no existeix cap colla. Precisament L'Ocellaire de l'Eixample és una de les figures més especials de la colla, ja que està adaptada per a persones amb dificultat de moviments. Disposa d'una base prou espaiosa on s'encabeix una cadira de rodes elèctrica que permet que qualsevol persona faci moure el gegant.

 

Com ja és tradicional un cop finalitzada la Trobada de gegants es realitzarà a la plaça del Centre Social el sopar de germanor (més conegut com el sopar de la coca enramada). Els tiquets és poden adquirir al Centre Social. Els actes de diumenge seguiran a les 22h amb el grup d’havaneres La Petita Havana amb espectacle làser.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles