Cubelles disposa d'una ambulància les 24 hores del dia durant els mesos d'estiu

21 de juliol de 2017


El servei estarà ubicat al carrer de Sant Antoni, com l'any passat, fins aproximadament després de l’onze de setembre

Resultat d'imatges de Ambulància 24 hores casa Travé cubelles

Entrevista a Josep Maria Hugué, regidor de Sanitat de l'Ajuntament de Cubelles (cliqueu enllaç)

 

Cubelles disposa d'una ambulància les 24 hores del dia durant els mesos d'estiu. Tal com ja es va fer l'any passat, el Servei Català de la Salut reforça els serveis sanitaris durant l'època de més afluència d'habitants al municipi per l’augment de població estacional. El servei estarà ubicat al carrer de Sant Antoni, com l'any passat, fins aproximadament després de l’onze de setembre. El servei disposa de dos torns de 12 hores amb dos professionals sanitaris per torn. D'altra banda, el govern ha mantingut diverses trobades amb la Generalitat per reivindicar la reobertura 24 hores dels CAP suprimit el 2011. Unes trobades que no han tingut cap resposta favorable per tornar a reobrir el serveu 24hores del CAP de Cubelles. Aquest fet va lligat a que no hi hagi farmàcia de guàrdia obligatòria 24h al municipi. Així, les farmàcies donen servei fins a les 21h.

 

Per altra banda, Hugué va explicar que a nivell comarcal se segueix treballant pel gran projecte de construcció d'un nou hospital comarcal, el regidor de Sanitat considera que "és el gran tema sanitari al Garraf". Paral·lelament, s'estan produint els primers contactes per la unificació a nivell administratiu dels consorcis sanitaris del Garraf i de l'Alt Penedès. Això suposarà una millora dels serveis sanitaris que reben els habitants d'ambdues comarques, en especial més serveis del Servei Català de la Salut i la possibilitat de fer intervencions quirúrgiques que actualment per població es deriven a Barcelona. L'únic inconvenient serà que és possible que per alguna especialitat mèdica els veïns d'una o altra comarca s'hagin de desplaçar.

 

Pel que fa al projecte per instal·lar més desfibril·ladors sota la campanya 'Cubelles vila cardioprotegida' tindrà continuïtat, segons ha explicat Josep Maria Hugué. Actualment, l'Ajuntament disposa de cinc unitats de desfibril·ladors, ubicats en vehicles policials i edificis públics. D'aquests "afortunadament, en cinc any només hem hagut d'utilitzar un, i va servir per salvar una vida a un usuari del Casal d'Avis", explica el regidor.

 

Ara el projecte és ampliar aquesta xarxa amb la col·laboració d'empreses privades. De moment, s'ha traslladat a grans empreses de la vila perquè "participin de la campanya adquirint DEA's, que l'Ajuntament els mantindria". L'objectiu prioritari és cobrir les tres escoles de primària i els dos instituts, que en principi cobrira el departament d'Ensenyament., i completar-ho amb una xarxa de DEA's de carrer. "Estem parlant d'una despesa d'uns 1.200€ per a l'adquisició del desfibril·lador, que després mantindria l'Ajuntament", explica el regidor.

 


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles