El PSC reivindica l’eliminació del peatge de Cubelles

20 de juliol de 2017


Els socialistes demanen l'aixecament immediat de la barrera del peatge de Cubelles, i que s’incorpori la gratuïtat del peatge en el procés de negociació de les concessionàries. El regidor Xavier Grau considera que això és viable i que no cal esperar al procés d'implantació de la vinyeta que porta a un debat més llarg

Resultat d'imatges de Xavier Grau PSC

Entrevista a Xavier Grau, regidor del PSC (cliqueu l'enllaç)

 

 

El PSC de Cubelles ha manifestat en una entrevista a Ràdio Cubelles la seva postura respecte a la decisió que pot prendre el govern de Catalunya pel que fa al peatge que afecta a Cubelles i que està dins el municipi. Els socialistes defensen una idea pròpia i demanen que "s'aixequi el peatge de Cubelles de manera immediata i s’alliberi aquest tram de peatge que afecta al municipi, mentre es produeixen les negociacions per posar en pràctica la proposta de la Generalitat d'implantar la vinyeta a les autopistes l'any 2019".

 

Per al regidor "tothom és conscient que els 15 quilometres de peatge entre Sitges i el Vendrell necessiten una solució ràpida", i que" és un greuge que afecta de manera greu tant a la mobilitat al Garraf com al Baix Penedès". És per això, que el PSC demana que "es vagi per feina" i que "s’aixequi tant la barrera del peatge de Cubelles" així com que "s'inclogui aquesta bonificació del peatge en la negociació futura amb les concessionàries".

 

El regidor socialista, Xavier Grau considera que "aquests 15 quilometres de tram de peatge han absorbit tot el que serien les travessies internes". "Tothom sap el problema de la C31 pel col·lapse circulatori que és continu per la sinistralitat, especialment a municipis com Cubelles o Cunit que tenen el pas pel mig de la vila". A tot això, afegeix que "la C32, una via de pagament, el que ha fet ha estat eliminar la possibilitat d'una variant entre Sitges i el Vendrell que tingués caràcter gratuït".

 

El PSC vol aprofitar aquest moment per llançar la seva proposa perquè diu que "ara sembla que tothom està entrant en aquest procés de raó de modificar el sistema de peatges a les vies d’alta capacitat del país". I, és en aquest sentit, que proposa "aixecar immediatament el peatge de Cubelles i no esperar a la implantació de la vinyeta". D'aquesta manera ha dit el regidor "es resoldria el doble peatge que afecta a Cubelles i que limita la mobilitat entre els municipis", ha dit Xavier Grau, qui també considera que "no cal esperar-se al procés d’implementació de la vinyeta que ja es veurà quina forma agafa amb el temps" ni tampoc "esperar a que acabin aquestes concessions, que en el cas de la C-32 i la C16, estaríem parlant del 2026 o 2029".

 

Xavier Grau ha explicat que "aquesta proposta es farà arribar de manera insistent a través dels seus representants socialistes al Parlament que formen part del grup de treball dels peatges". També en paral·lel difondrà la seva proposta a la ciutadania.

 

El PSC de Cubelles dóna suport i forma part de la Plataforma x la mobilitat i la Coordinadora Prou Peatges que estan darrera de les propostes de reivindicació per exigir la gratuïtat del peatge. Els socialistes diuen "estar d’acord amb les entitats implicades que demanen la realització d'un estudi des del Consell Comarcal per veure quins són els perjudicis que la gestió actual de la C32 comporta en aquests territoris del Baix Penedès i del Garraf".

 

En definitiva, el PSC "vol liderar aquesta proposta d’eliminació del peatge de Cubelles perquè consideren que és viable" i que "no cal esperar a la implantació de la vinyeta que és un debat més llarg". A banda d'això, en l'entrevista a Ràdio Cubelles, Xavier Grau també ha concretat la postura del PSC en el debat al voltant de la vinyeta.

 

 

 

 


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles