La Policia Local engega una nova campanya per reduir la sinistralitat entre els motoristes

19 de juliol de 2017


Del 17 al 23 de juliol realitzarà controls intensius per augmentar la seguretat del col·lectiu motorista. La campanya a la vila se centrarà en diferents controls principalment en la vigilància de l’ús del casc

Entrevista a Daniel Guillem, inspector en cap de la Policia Local (cliqueu enllaç)

 

La Policia Local ha engegat aquesta setmana una campanya preventiva de controls intensius per augmentar la seguretat col·lectiu motorista. Es realitzarà del 17 al 23 de juliol. Aquesta campanya del Servei Català de Trànsit (SCT) està coordinada amb Mossos d’Esquadra i Policies Locals. A Cubelles, el cos policial local se centrarà en diferents controls principalment en la vigilància de l’ús del casc a vehicles de dues rodes.   

 

Aquesta campanya es realitza en un context de repunt dels sinistres mortals d’aquest col·lectiu vulnerable i se suma a les actuacions endegades per aconseguir reduir la sinistralitat dels vehicles de dues rodes. Aquest any 2017, les dades a tot Catalunya indiquen que s’estan reduint les víctimes mortals en accidents de trànsit, però no està sent així entre els motoristes, en què hi ha hagut 26 víctimes mortals en 25 accidents i per tant s’han registrat 13 motoristes mortals més que en el mateix període de l’any passat.

 

Davant d’això des del Departament d’Interior i el Servei Català de Trànsit es demana més percepció del risc i consciència de la seva fragilitat als motoristes i a la resta d’usuaris respecte i col·laboració per reduir les víctimes d’aquest col·lectiu. En aquest sentit, s’apel·la a la responsabilitat compartida i a la necessitat d’una convivència respectuosa a la xarxa viària que requereix l’adopció de mesures protectores per part dels conductors de tots els vehicles.

 

En aquests controls PREMOT es distribuiran als motoristes el fullet amb consells viaris  A la moto, conducció intel·ligent, que l’SCT ha editat en català, castellà, francès, anglès i alemany. Senyalitza sempre amb els intermitents i Mantén la distància de seguretat per als motoristes urbans; Posa’t jaqueta, botes i guants de protecció i No facis avançaments temeraris per als motoristes de carretera, són alguns dels consells que inclou aquest material que pretén dissuadir els usuaris dels vehicles de dues rodes d’adoptar conductes de risc, informar-los dels perills a què estan exposats i apel·lar-los a una conducció cívica i responsable al manillar.

 

Al llarg d’aquest 2017, es portaran a terme fins a quinze campanyes preventives i integrals de les policies de Trànsit de Catalunya i aquesta en què es controlarà el col·lectiu de motoristes l’ús del casc és la novena que es realitza. En aquests controls intensius i massius es fa especial atenció als següents factors de risc que concorren en l’accidentalitat: velocitat excessiva o inadequada,  les distraccions (en especial, ús de mòbils), alcohol, drogues i psicofàrmacs, elements de seguretat passiva (casc, cinturó, sistemes de retenció infantil).


  • Logo Policia Local Cubelles
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles