Dimarts es reunirà novament el ple municipal

18 de juliol de 2017


Una de les novetats que es podrien aprovar en la propera sessió serà l’adhesió de l’Ajuntament de Cubelles al projecte Stolperstine. Aquesta iniciativa pretén recuperar la memòria històrica dels deportats als camps d’extermini nazis.

 

 

Dimarts es reunirà novament el ple municipal. Una de les novetats que es podrien aprovar en la propera sessió serà l’adhesió de l’Ajuntament de Cubelles al projecte Stolperstine. Aquesta iniciativa pretén recuperar la memòria històrica dels deportats als camps d’extermini nazis. El cubellenc Josep Agustí Bombui, conegut popularment per Tit, va acabar al camp de Mauthausen. Segons expliquen Xavier Martínez i Joan Vidal al llibre “Els anys de la postguerra i l’auge turístic a Cubelles”, Agustí, juntament amb 926 republicans més –dones, nens, gent gran, famílies senceres– va formar el famós Comboi dels 927, el primer enviament massiu de deportats civils enregistrat a la Segona Guerra Mundial, abans que els jueus, gitanos o russos. Una llamborda daurada recordarà a Josep Agustí en algun punt del municipi vinculat a aquest cubellenc.

 

D’altra banda, en el ple de dimarts, sobre la taula el govern proposarà diverses modificacions d’ordenances. En aquest sentit es volen introduir canvis a l’ordenança de la taxa del cementiri municipal i també l’ordenança de tinença d’animals.

Pel que fa a les mocions, a l’ordre del dia n’hi ha quatre previstes. El PP demanarà a la resta de partits que l’Ajuntament rebutgi el referèndum de l’1 d’octubre. Per la seva banda, el grup de Cubelles Sí Es Pot, proposa un text a favor del laïcisme i la llibertat de consciència a les institucions públiques. Guanyem Cubelles presentarà un text per la creació d’un pla d’ocupació per aturats i aturades que necessitin cotitzar pocs mesos per accedir a la pensió de jubilació. I el PSC demanarà suport a la candidatura de la sardana a la llista representativa del patrimoni cultural immaterial de la humanitat de la UNESCO.

 

La sessió plenària està prevista per dimarts 18 de juliol a partir de dos quarts de set de la tarda i es podrà sentir en directe a Ràdio Cubelles.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles