Guanyem Cubelles se solidaritza amb la protesta de l’Ampa i les treballadores de la llar d’infants L’Estel

10 de juliol de 2017


El partit polític considera que el tancament respon més a un concepte polític i ideològic que no pas econòmic

Resultat d'imatges de llar d'infants L'estel de Cubelles radio cubelles 2017

Entrevista al regidor Daniel Pérez de Guanyem Cubelles

Guanyem Cubelles se solidaritza amb la protesta de l’Ampa i les treballadores de la llar d’infants L’Estel que demanen que no es tanqui el centre. El grup ha enviat un comunicat als mitjans de comunicació que ha titulat “A Cubelles no tenim diners per una llar d’infants però sí en tenim per festetes”.  En aquest escrit el regidor Daniel Pérez respon als arguments que ha donat el govern municipal del per què s’arriba a la decisió de tancar L’Estel.  

 

Daniel Pérez de Guanyem Cubelles considera que el tancament respon més a un concepte polític i ideològic que no pas econòmic. Guanyem Cubelles parteix de la xifra “dels 40.000 euros de dèficit que suposa tenir oberta la llar d’infants L’Estel segons va argumentar el govern municipal” i ho compara amb “els 13.000 euros que diu que costa només la contractació de l’orquestra que tocarà el 15 d’agost a la tarda”. El grup segueix apostant per la municipalització de les llars d’infants.  Per a Guanyem Cubelles es poden trobar fórmules per mantenir el servei obert. Diu que les “arques municipals tenen un superàvit de més d’un milió i mig d’euros”. Pel que fa a la davallada de la natalitat, Daniel Pérez reconeix aquest descens de naixements, però alhora diu que les llars d’infants privades de la vila estan plenes. En aquest sentit, considera que s’ha de treballar per fer més atractives les llars d’infants públiques. I diu també que “a l’empresa que gestiona les llars públiques de Cubelles ja els hi va bé fusionar-les, minimitzar recursos, eliminar llocs de treball i augmentar beneficis”.

 

El grup a l’oposició també critica la manera en que s’ha gestionat l’anunci d’aquest tancament. Sobre això també diu que la única reunió en la qual ha participat l’oposició ha estat en una junta de portaveus on se’ls va comunicar la decisió del govern de tancar la llar d’infants L’estel.

 

L’Ajuntament de Cubelles tancarà el proper curs la llar d’infants l’Estel i unificarà l’educació pública de 0 a 3 anys a l’altre centre del municipi, La Draga. El govern municipal ha explicat que ha pres aquesta decisió perquè la natalitat s’ha reduït un 24,7% “durant els darrers anys” i pel fet que la Draga té capacitat per acollir 135 infants -ara la matriculació entre els dos centres és de 121 alumnes. Al mateix temps, amb el tancament de l’Estel, l’Ajuntament calcula que aconseguirà un estalvi econòmic de 40.000 euros. 


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles