L’Aliança ha omplert el Centre Social per explicar el projecte de reforma

5 de juliol de 2017


L’arquitecte ha fet un ampli repàs als principals reptes per aconseguir la reobertura de l’edifici complint la normativa actual i al mateix temps conservar l’estructura funcional tal com marca la catalogació de la finca.

Presentacio alianca

 

Intervenció de l'alcaldessa Rosa Fonoll

 

Intervenció del president de l'Aliança, Robert Monzonis

 

Intervenció del vicepresident de la Diputació de Barcelona, Marc Castells

 

Aquest dimarts al vespre, la sala d'exposicions del Centre Social s'ha omplert per sentir l'explicació de com és el projecte de reforma de l'Aliança. L'objectiu de la junta és aconseguir inaugurar l'equipament cultural el primer trimestre de l'any que ve. De moment, l'arquitecte ja t'he a punt el projecte que ha de servir per aconseguir la reobertura de l'edifici al públic com un café-teatre.

 

Principalment, dues de les qüestions que s’han hagut de resoldre arquitectònicament ha estat la creació d’una sortida d’emergència i la protecció contra incendis. L’arquitecte ha explicat que s’ha aconseguit trobar una manera que no modifica la façana original i permet l’evacuació de la sala principal cap al vestíbul, que passarà a ser una zona segura contra el foc. També es posaran elements i revestiments acústics per evitar que el so es filtri als habitatges del voltant i es reforçarà l’estructura per assegurar les càrregues previstes. A més a més, tot plegat es farà amb un resultat final que sigui fidel a l’aspecte original de l’Aliança, mantenint l’essència tant a l’escala com a la sala principal. Només el vestíbul tindrà un aspecte més diferent al que havia tingut històricament.

 

L’acte de presentació de la reforma de l’Aliança ha comptat també amb la participació del vicepresident de la Diputació de Barcelona, Marc Castells, que ha donat tot el suport al projecte i ha assegurat que la institució farà el possible perquè Cubelles recuperi el seu teatre històric.

 

El president de l’Aliança, Robert Monzonis, ha posat al dia als assistents sobre quines previsions tenen per fixar aproximadament la data d’inauguració i reobertura. Els càlculs apunten al primer trimestre de l'any que ve si tot va bé. En aquesta línia, Robert Monzonis també ha explicat que un dels tràmits que continuen pendents és el de les llicències de l’Ajuntament, que ja estan demanades però encar han de superar alguns tràmits burocràtics definitius.

 

En l’acte de presentació de la reforma de l’Aliança també s’havia anunciat inicialment la presència del fins ara conseller de cultura, Santi Vila. Els canvis en el govern de la Generalitat i la coincidència amb la presentació de les garanties del referèndum van acabar fent que l’assistència del conseller no fos possible. De fet, aquest dimarts ja es va anunciar que Lluís Puig serà el relleu de Santi Vila al capdavant de la conselleria de Cultura.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles