Cubelles ha participat aquest divendres a la primera Taula de Mobilitat del Penedès Marítim

3 de juliol de 2017


Al Vendrell, a la seu del Consell Comarcal del Baix Penedès s’han reunit representants polítics, membres de plataformes, sindicats i moviments socials de la franja que va de Sitges fins al Vendrell.

Mobilitat

Foto: Ajuntament de Cubelles

 

Cubelles ha participat aquest divendres a la primera Taula de Mobilitat del Penedès Marítim. Al Vendrell, a la seu del Consell Comarcal del Baix Penedès s’han reunit representants polítics, membres de plataformes, sindicats i moviments socials de la franja que va de Sitges fins al Vendrell. S’hi han abordat els problemes de mobilitat que afecten aquests municipis, especialment pel que fa als peatges i la congestió de la carretera C31.

 

Un dels objectius de la trobada ha estat compartir els resultats de l’estudi d’impacte que suposa l’autopista C32 sobre tot aquest territori. En aquest sentit, els representants del Penedès i del Garraf han comptat amb les explicacions de primera mà del conseller de Territori de la Generalitat, Josep Rull, el secretari de mobilitat, Ricard Font i el diputat delegat d’infraestructures de la Diputació de Barcelona, Marc Castells.

 

A la taula també s’ha exposat la intenció d’implantar en el futur el sistema de la vinyeta pel pagament de peatges. Una decisió que fa setmanes va anunciar la Generalitat que seria una prioritat pel futur de les vies ràpides a Catalunya. Aquest és el sistema que plataformes com 'No Vull Pagar C32' fa anys que reclamen com a solució.

 

A nivell municipal, es va aprovar en un ple la moció que reclamava solucions i establia l’organització d’una comissió pròpia de Cubelles per parlar d’aquesta qüestió. Tanmateix, el govern municipal no ha reunit mai aquesta trobada. L’alcaldessa Rosa Fonoll va explicar que preferien tractar el problema dels peatges de manera conjunta amb tot el territori, tal com ha passat aquest divendres.

 


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles