Alerta pel volum de trànsit i pel risc d'incendis

23 de juny de 2017


El Servei Català del Trànsit calcula que a partir de les 15 h. i fins a la nit sortiran quasi 500.000 vehicles de l'àrea metropolitana. El col·lapse de la C31 a Cubelles que ja es repeteix cada divendres, podria empitjorar.

Incendi placa del mercat

 

El Servei Català de Trànsit (SCT), en col·laboració amb la Policia de la Generalitat–Mossos d’Esquadra, establirà aquest cap de setmana, entre les 15.00 h de divendres 23 de juny i les 24.00 h de diumenge 25, un dispositiu especial de trànsit a les carreteres catalanes amb motiu de la revetlla i la festivitat de Sant Joan.

Enguany el dia de Sant Joan coincideix en dissabte i tot i que no hi haurà dies festius consecutius es preveu una mobilitat molt elevada a la xarxa viària catalana, sobretot durant l’operació sortida de divendres 23 de juny a partir de les 15.00 h. Convé destacar que els desplaçaments dels usuaris per la revetlla coincidiran amb la mobilitat d’inici de les vacances escolars. Principalment els trajectes seran cap a zones costaneres, fet que donarà el tret de sortida a la mobilitat d’estiu. En aquest sentit, es preveu que uns 499.000 vehicles es mobilitzin des de l’àrea metropolitana de Barcelona durant l’operació sortida, que es desenvoluparà entre les 15.00 h del divendres 23 fins a les 15.00 h del dissabte 24. Les vies més problemàtiques seran a primera hora de la tarda les de l’àrea metropolitana de Barcelona i l’AP-7, i a mesura que avanci l’operació sortida la mobilitat s’anirà concentrant a les carreteres d’accés a les destinacions de platja.

 

D’altra banda, l’operació retorn es desenvoluparà entre les 12.00 h i les 24.00 h del diumenge 25 i mobilitzarà un total de 339.000 vehicles, que sobretot es concentraran entre les 18.30 i les 21.30 h. Des de l’SCT es recomana als usuaris planificar i avançar el màxim possible els trajectes per evitar problemes viaris importants. Davant d’aquesta festivitat i les sortides nocturnes convé insistir que el consum d’alcohol i drogues i la conducció són totalment incompatibles per tal d’evitar sinistres viaris i es recorda la importància de la figura del conductor alternatiu.

 

Risc d'incendis i temperatures altes

Protecció Civil de la Generalitat ha activat la prealerta del Pla Infocat pel perill d’incendis i el PROCICAT per onada de calor. La previsió d’altes temperatures, combinades amb una celebració com la revetlla de Sant Joan, aconsellen extremar les precaucions. El Servei Meteorològic de Catalunya informa d'episodi d'onada de calor que s'allargarà fins aquest dissabte, amb superació de temperatures extremes a les comarques de l'interior de Catalunya i especialment a Ponent. El pic de calor es produirà demà coincidint amb la revetlla de Sant Joan. Els Bombers de la Generalitat reforçaran els parcs i les sales de control per fer front a la Nit de la Revetlla. L’augment de dotació està previst a tot Catalunya. Als parcs, a hi ha previst un reforç estimat d’uns 170 bombers més repartits per tot el territori.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles