El ple ha aprovat demanar un crèdit de més d’un milió set-cents mil euros

21 de juny de 2017


La sessió va estar marcada per la protesta de les famílies de la Llar d’Infants l’Estel. D'altra banda, també es va informar de la reestructuració definitiva del govern municipal.

Fes clic per escoltar el ple municipal d'aquest dimarts, 20 de juny de 2017

 

Ple de Cubelles

 

 

El ple ha aprovat demanar un crèdit de més d’un milió set-cents mil euros en una sessió marcada per la protesta de les famílies de la Llar d’Infants l’Estel. La regidoria d’Hisenda ha protagonitzat dos moments rellevants del darrer ple de l’Ajuntament. D’una banda, s’ha aprovat la renúncia per motius tècnics de més d’un milió d’euros d’impostos i taxes que en el seu dia l’Ajuntament no va aconseguir cobrar. En aquest sentit, són rellevants les quantitats que no es van ingressar en l’etapa entre l’any 2000 i el 2004. Tanmateix, aquests imports de dubtós cobrament han prescrit i es retiren dels comptes municipals per motius tècnics.

 

De fet, el govern ja va anunciar la tardor passada, que una part de les inversions del pressupost del 2017, estaria finançada amb crèdits de la Diputació de Barcelona, amb interessos subvencionats. El regidor d’Hisenda Raül Mudarra ha explicat aquest dimarts al ple en què consistirà aquest prèstec. Excepte el PP, que s’ha abstingut, i el PSC, que no va assistir al ple, la resta de partits de l’oposició han votat en contra de la proposta de crèdit.

 

D’altra banda, en l’apartat de mocions, Unitat Cubellenca i CiU van rebutjar la proposta de Guanyem Cubelles que recollia les aspiracions del moviment Anem a Mil, que reclama un sou mínim de 1000€. Amb els vots en contra d’aquests dos partits (Unitat Cubellenca i CiU); les abstencions (d’ERC, el PP, ICV, Cubellencs i el regidor Écija); els vots a favor de (Guanyem i Cubelles Sí Es Pot), no van ser suficients per aconseguir l’aprovació.

 

La protesta contra el tancament de l’Estel ha arribat al ple

Les famílies de l’AMPA de la Llar d’infants l’Estel van desplegar una pancarta en contra la decisió del govern municipal de prescindir d’aquesta llar a partir del curs vinent. A la part final de la sessió, l’alcaldessa Rosa Fonoll va permetre la intervenció de les manifestants, que van debatre amb la regidora d’Educació, Ester Pèrez sobre l’anunci de tancament.

 

Reestructuració definitiva del govern municipal

En el ple de dimarts es va explicar quin ha estat el repartiment de tinences d’alcaldia després de l’entrada de CiU i la renúncia de Joaquim Macià. De fet, Unitat Cubellenca ha passat a ocupar també la primera tinença d’alcaldia, amb José Manuel Ardila; i ERC passa tenir la segona tinença d’alcaldia amb Ester Pèrez. Noemí Cuadra de CIU passa a ser la tercera tinenta d’alcaldia, i Narcís Pineda d’ICV ocupa la quarta. Finalment, Josep Ma Hugué és el cinquè tinent d’alcalde.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles