130 joves de Cubelles s’han beneficiat del programa de Garantia Juvenil

1 de juny de 2017


Es tracta d’un programa gestionat pel Consell Comarcal impulsat per la Unió Europea que es va iniciar l’any 2015 i que té com a objectiu reduir l’atur juvenil.

Roda de premsa de la consellera comarcal Teresa Llorens. 

 

130 joves de Cubelles s’han beneficiat del programa de Garantia Juvenil que coordina el Consell Comarcal del Garraf. Es tracta d’un programa impulsat per la Unió Europea que es va iniciar l’any 2015 i que té com a objectiu reduir l’atur juvenil. La iniciativa garanteix que els joves d’entre 16 i 29 anys que es troben sense feina i estudis rebin una oferta d’ocupació, formació, pràctiques o suport en emprenedoria en un termini de 4 mesos. La consellera de joventut, Teresa Llorens, ha explicat que el programa tracta de fer un seguiment constant als joves, previ a la recerca de feina, atenen consultes, i oferint totes les possibilitats.

 

En el darrer any i mig de funcionament, a banda dels 130 joves de Cubelles, el programa també ha atès a 605 joves Canyelles, Olivella, Sant Pere de Ribes i Sitges, a més de 909 nois i noies de Vilanova i la Geltrú, que compta amb la seva pròpia tècnica a l’Oficina Jove. D’aquesta manera, la iniciativa ha realitzat un total de 1806 atencions en els diferents municipis del Garraf. Llorens, durant la roda de premsa, ha detallat quin és el perfil d’aquests joves.

 

El Consell Comarcal del Garraf valora positivament les dades del darrer any i mig, actualment, un 30’7% dels joves inscrits al Sistema de Garantia Juvenil disposa d’un contracte laboral, segons les dades del Ministerio de Empleo y Seguridad Social.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles