L’ACA farà inspeccions i analítiques de l’aigua de la desembocadura del Foix

25 de maig de 2017


A banda del control de les aigües de bany de les platges Llarga, Mota-Les Salines i les Gavines, l'organisme ha anunciat que ara també controlarà punts ubicats fora de les zones de bany oficials. La vigilància es farà entre l’1 de juny i el 15 de setembre.

ACA MOSTRES platja

Foto: ACA. Professional de l'agència prenent mostres de l'aigua costanera.

 

L’Agència Catalana de l’Aigua ha presentat aquest dimarts el pla de vigilància i control de les aigües de bany, tant litorals com continentals, als ajuntaments costaners catalans. En una trobada duta a terme a la seu de l’ACA a Barcelona, s’ha informat que la campanya començarà el proper 1 de juny (tot i que durant aquesta setmana es duran les analítiques prèvies) i finalitzarà el 15 de setembre, aglutinant inspeccions i mostrejos durant un total de setze setmanes. La principal novetat que afecta a Cubelles és que per primera vegada també hi haurà inspeccions i analítiques de l’aigua de la desembocadura del Foix. I és que en aquesta presentació del 2017, l’ACA ha anunciat que també controlarà punts ubicats fora de les zones de bany oficials, un dels quals serà la desembocadura del Foix. En la mateixa línia també ha anunciat que analitzarà el riuet de Sant Pere Pescador, el rec del Molí a l’Escala, el rec del Molí a Pals i el riuet de Coma-ruga.

 

Aquest tipus de control s’afegeix al de les aigües de bany de les platges. A Cubelles l’any passat es va incorporar un punt de mostreig a la platja de les Gavines i també s’analitza la qualitat a la platja Llarga i a la Platja de la Mota-Les Salines. Totes tres van tenir una qualificació excel·lent durant tota la temporada passada.

 

Els controls qualitatius per corroborar la bona qualitat de l’aigua de bany es duran a terme cada dues setmanes i es centraran a analitzar els indicadors de qualitat microbiològica d’Escherichia coli i Enterococs intestinals.

 

 


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles