El cubellenc Antoni Pineda, guardonat amb el premi Teresa Basora

24 de maig de 2017


El lliurement es va fer divendres dins de la 5a Festa de la Cultura al Penedès que organitza l'Institut d'Estudis Penedesencs.

 

Entrevista a Antoni Pineda, guardonat amb el premi Teresa Basora (enllaç)

 

El fotògraf, historiador i fill il·lustre de Cubelles, Antoni Pineda, ha rebut el guardó Teresa Basora que atorga l’Institut d’Estudis Penedesencs en reconeixement a la seva ingent tasca bibliogràfica i cultural. Pineda, autor de diversos treballs sobre la història de la vila i posseïdor d’un valuós arxiu amb milers d’imatges del municipi de finals del segle XIX, XX i XXI, va rebre el premi divendres dia 19 de maig de mans del mateix president de l’entitat, Albert Tubau, en el decurs de la V Festa de la Cultura celebrada a l’Auditori Eduard Toldrà, de Vilanova i la Geltrú.

 

En el seu discurs, Pineda va traçar un recorregut pels orígens literaris i historicistes de la Cubelles del segle XX mitjançant les figures de mossèn Joan Avinyó, mossèn Jordi Fort i Abdon Almirall. Seguidament, va ressaltar el paper de Joan Roig i Piera i Dolors Thomas per acabar destacant alguns dels noms que han anat publicant llibres i treballs relacionats amb la història de la vila com Xavier Martínez, Núria Fonoll, Carme Subies, Víctor Alari, Joan Pujol, Xavier Pons, Neus Capdet i, sobretot, Joan Vidal, considerat pel fotògraf i historiador com el gran catalitzador de la recuperació patrimonial i bibliogràfica de Cubelles.

 

Antoni Pineda va compartir el reconeixement amb la seva família i el Grup d’Estudis Cubellencs Amics del Castell, alhora que es va mostrar feliç d’haver contribuït amb la seva tasca a la proliferació de llibres i monografies diverses sobre el passat històric del municipi. A la V Festa de la Cultura organitzada bianualment per l’Institut d’Estudis Penedesencs, que enguany celebra el seu 40è aniversari, hi van ser presents, entre d’altres autoritats, el regidor –i nebot d’Antoni Pineda-, Narcís Pineda i l’Alcaldessa, Rosa Fonoll.   

 


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles