Els punts més destacats del ple d'avui

16 de maig de 2017


La sessió es podrà seguir íntegrament en directe per Ràdio Cubelles en tots els seus canals habituals, és a dir, al 107.5FM, als canals de ràdio de la TDT, a ràdiocubelles.cat i a l’aplicació de ràdio Cubelles per mòbils i tauletes.

ERC Agustí Casanovas

Agustí Casanovas, nou regidor d'ERC a Cubelles

 

 

El ple del mes de maig inclourà la presa de possessió de l’acta de regidor per part d’Agustí Casanovas, el relleu de Joaquim Macià a ERC. Les seves responsabilitats al govern seran les relacionades amb la regidoria de participació ciutadana i la nova regidoria de contractació, tal com va explicar l’alcaldessa Rosa Fonoll a Ràdio Cubelles. La reestructuració del govern municipal amb l'entrada de CiU, del regidor José Manuel Écija i la marxa de Joaquim Macià també farà que s'hagin d'aprovar diversos tràmits de canvis de representants en òrgans municipals i comarcals.

 

D’altra banda, el ple municipal també servirà per donar a conèixer qui ocuparà el càrrec de titular del Jutjat de Pau els propers quatre anys. Segons ha pogut saber Ràdio Cubelles, serà Montserrat Antó l’escollida per continuar quatre anys més al capdavant del jutjat de pau. En aquest procediment Guanyem Cubelles no hi ha volgut participar per considerar-lo poc transparent.

 

Finalment, es debatran cinc mocions diferents. Cubellencs FIC ha presentat un text on reclama que es modifiqui el reglament de participació ciutadana perquè es puguin formular preguntes als polítics a la part final dels plens. Tots els partits del consistori excepte el PP també han acordat una moció en defensa de les pensions públiques impulsada pel col·lectiu de Iaioflautes del Garraf. Una altra de les mocions compta amb l’impuls de tots els partits i demana suport per la plataforma Trans*forma la Salut per un nou model de salut que sigui respectuós amb els drets dels transexuals. Finalment, hi haurà dos textos proposats per ERC, un que reclama que l’arribada de la Flama del Canigó a Cubelles per Sant Joan es contempli com un acte institucional en el calendari municipal. Els republicans cubellencs també presentaran una moció que demana l’adhesió de Cubelles al Pacte Nacional pel Referèndum.

 

A banda, un grup de famílies i alumnes de l'Institut Les Vinyes han fet una crida a protestar en el ple d'avui per la manca encara d'uns terrents on es pugui construir aquest centre educatiu. La convocatòria l'han feta a través de les xarxes socials, on diuen que ja haurien demanat en més d'una ocasió de poder intervenir en el ple municipal i no haurien obtingut cap resposta.

 

Tot plegat formarà part del ple municipal convocat per dimarts a partir de dos quarts de set de la tarda a la sala d’exposicions del Centre Social. Un ple que també es podrà seguir en directe per Ràdio Cubelles en tots els seus canals: al 107.5 FM, als canals de ràdio de la TDT, a l'emissió en línia i a l'aplicació per a mòbils i tauletes.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles