Cubelles manté la bandera blava de la Platja Llarga

11 de maig de 2017


L’aposta per la platja per a gossos a la zona de Les Salines ja va fer que l’estiu passat es retirés el segon distintiu del municipi, que tenia la platja de la Mota.

Bandera blava Cubelles

 

Entrevista al regidor de Medi Ambient, Josep Maria Hugué (enllaç)

 

La platja de La Mota i les Salines va rebre la Bandera Blava l'any 2015 però des de l'estiu passat l’entitat que atorga aquests distintius la considera una sola platja i com que dins d’aquesta unitat hi ha la zona on es permet l’entrada de gossos l’any passat va retirar la bandera. El govern ja va explicar la temporada passada que la platja Mota mantenia el mateix nivell de serveis i de qualitat de la sorra i de l’aigua que els anys anteriors i que l’únic canvi era el relacionat amb la platja per a gossos. Tanmateix, un grup d’ecologistes locals també van alertar de la possible contaminació de l’aigua de les platges a conseqüència de les aigües fecals que s’aboquen al Foix quan plou. Malgrat tot, l’Ajuntament ja va defensar aleshores que els mesuraments de la qualitat de l’aigua han estat sempre excel·lents i que no hi havia motius per patir pel bany ni a la platja Llarga ni a la platja de la Mota.

 

Al conjunt de la comarca a banda de Cubelles hi haurà tres platges més amb la bandera blava, totes de Vilanova i la Geltrú. Són la de Ribes-roges, la de Sant Gervasi i la d’Ibersol. A l’altre cantó del municipi, a Cunit, dues platges tenen la bandera blava la de Llevant i la de Ponent.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles