12 establiments de Cubelles col·laboren amb el Voluntariat per la llengua

10 de maig de 2017


Aquests dies ho fan a través del concurs Endevina-la

 

Fes click sobre l'enllaç per escoltar l'entrevista amb la Núria Juncosa del Primer Cafè

 

Fes click sobre l'enllaç per escoltar l'entrevista amb la Isabel Julià, responsable del servei de català de VNG i del Garraf

 

Torna el concurs 'Endevina-la!' als comerços de Cubelles. El Centre de Normalització Lingüística (CNL) de l'Alt Penedès i el Garraf, amb prop de 200 establiments adherits al programa Voluntariat per la llengua (VxL), posa en marxa la segona edició del joc lingüístic “Endevina-la!”, que pretén promoure l'ús de la llengua catalana a les botigues d'una manera lúdica, engrescadora i que convida els clients a participar-hi quan facin les compres en aquests establiments. En l'edició de 2016 es van recollir prop de 2.000 butlletes a les diferents poblacions de les dues comarques. El joc es va fer per primera vegada el 2015 al CNL del Vallès Oriental.

Resoldre jeroglífics
A Cubelles, hi participen 12 comerços del centre. En tots, s'hi podrà participar fins al 3 de juny. Les botigues participants són: El Sabater de Cubelles; Farmàcia Josep Montaner; Ferreteria Perelló; Forn i Pastisseria Casas; Hibiscus; Karamba Kids; Klöe; Llissk Qbelles; Papereria Llibreria Lanigó; Primer Cafè; Que Bo botiga gastronòmica; i Tot Moda. 

A Cubelles, el premi es lliurarà el dia 15 de juny al migdia al Centre Social.

 

 

Durant aquestes setmanes el joc es farà simultàniament en 170 establiments distribuïts per cinc poblacions de les comarques de l'Alt Penedès i del Garraf: Vilafranca del Penedès, Sant Sadurní d'Anoia, Vilanova i la Geltrú, Sitges i Cubelles. Els establiments participants tindran exposat a l'aparador un cartell amb la imatge d'un dels jeroglífics del concurs, que els participants hauran de solucionar.


El joc consisteix a resoldre el jeroglífic, omplir una butlleta que es trobarà a l'establiment posant-hi la solució de l'enigma i deixar-la a la mateixa botiga. Hi haurà un jeroglífic a cada comerç; per tant, com més aparadors es mirin i més jeroglífics es resolguin, es podran omplir més butlletes i es tindran més opcions de rebre un premi.

Un jeroglífic és un enigma que consta d'una pregunta o una frase introductòria que s'ha de contestar o completar interpretant els símbols, les lletres o les paraules que hi ha dins d'un requadre.
  • Logo Voluntariat per la llengua
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles